С възможностите за развитие на туризма в Русе и региона

...
С възможностите за развитие на туризма в Русе и региона
Коментари Харесай

Потенциалът на Русе бе представен пред ръководството на фондация „Америка за България“

С опциите за развиване на туризма в Русе и района се срещна през днешния ден президентът на фондация „ Америка за България “ Нанси Шилър.
„ В последните години Община Русе влага средства в доста събития и в възстановяване на музеите, само че в дълготраен проект ние търсим да подарим на посетителите на града ни изцяло прекарване “, показа заместник-кметът Златомира Стефанова.

Екипът описа, че една от най-големите полезности за Русе е круизният туризъм, като преди международната пандемия от ковид в Русе годишно са дебаркирали 300 кораба. За да улесни туристите в актуалната обстановка и да им даде повече време за разходка в града, преди няколко месеца кметът Пенчо Милков изиска РЗИ и туроператорите да стартират да ползват усъвършенствана процедура за инспекция на документите за имунизация и негативни проби.

Милков описа, че измежду преимуществата на Русе е и непрестанно повишаващото се равнище на сигурност, което общината реализира посредством непрекъснат видеоконтрол, увеличение броя и качеството на камерите и взаимната работа с органите на реда.

Кметът добави, че администрацията продължава да работи интензивно и за възобновяване на гражданските полети до летище Русе, което също би привлякло туристически потоци към дунавския град.
„ Русе е вратата на България към Европа и желаеме да посреща непознатите туристи с присъщите за България артикули и ръчно направени произведения. Затова желаеме да изградим уличка на занаятите, която да е покрай кея и центъра на града “, съобщи Пенчо Милков.

„ Градът Ви е прелестен и има огромни благоприятни условия “, безапелационна бе Нанси Шилър.
Екипът, който я придружаваше, също изрази подготвеност да спомага за реализирането на креативен планове в Русе, като напомни, че единствено през последните месеци фондацията е съфинансирала няколко огромни плана тук - фестивал и академия за класическа музика „ Алегра “ и фестивалът „ Реките на града “, с който се даде нов живот на сектор от кея.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР