С възгласи Стоп СЕТА“ и Оставка“ жители на Добрич протестираха

...
С възгласи Стоп СЕТА“ и Оставка“ жители на Добрич протестираха
Коментари Харесай

Протестиращи срещу СЕТА окичиха офиса на ГЕРБ в Добрич с плакати

С възгласи „ Стоп СЕТА “ и „ Оставка “ поданици на Добрич стачкуваха против утвърждението на комерсиалното съглашение. Част от плакатите те залепиха на вратата на локалния офис на ГЕРБ с претекста, че с гласовете на ръководещата партия и на Движение за права и свободи утвърждението мина на първо четене в Народното събрание.

Според уредника на митинга Синтия Недялкова това всеобхватно комерсиално съглашение сред Канада и Европейски Съюз ще даде опция на компании, които имат офиси в Канада, към този момент да не се преценяват с мораториума, който страната ни наложи против добива на шистов газ в Добруджа. Притеснението на протестиращите е, че ще бъде замърсена водата, тъй като запасите и на въглища, и газта са под равнището на подземните води, които обезпечават питейната течност на добруджанци.

„ Водим тази борба против шистовия газ от години и ще разберем ужасните последствия посредством болесттите “, сподели
още  Синтия Недялкова. По думите ѝ, в случай че и на второ четене депутатите поддържат съглашението, ще бъдат обезсмислени всички реализирани досега борби против фракинга при изследване и рандеман на шистов газ, против навлизането на генно модифицирани артикули.

В митинга се включи и ръководителят на гражданската платформа „ Изправи се.БГ “ Мая Манолова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР