С въвеждането на сегашните мерки за 3 седмици ще ни

...
С въвеждането на сегашните мерки за 3 седмици ще ни
Коментари Харесай

Ангел Кунчев: Сегашните мерки не са най-строгите

С въвеждането на сегашните ограничения за 3 седмици ще ни помогне да достигнем до плато в заболеваемостта и смъртността . Най-строгите не са тези ограничения. Това съобщи основният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев на брифинг в Министерския съвет.

Опитваме се да намерим най-точното сечение да пазим хората и да не пречим на стопанската система , безапелационен бе доцент Ангел Кунчев

По думите му взимането на тежки ограничения са въпрос на комплициран разбор и оценяване на обстоятелствата. " Най-добрите другари са тези, които не се срещаме, не правете големи събирания и контактът сред хората се получава най-ефективните заразявания. Контактът на децата седящи в една зала или в една класна стая води до това, че даже да има един позитивен, ще болести всички останали ", безапелационен бе Кунчев.
 Затварят молове, учебни заведения, детски градини и заведения до 31 януари
Затварят молове, учебни заведения, детски градини и заведения до 31 януари

Мерките влизат в действие от петък вечерта

Той изясни, че има чисто човешка причина в ограниченията за преодоляване на заболеваемостта, с цел да може хората да посрещнат празниците . Доц. Ангел Кунчев съобщи, че сега Европа продължава да бъде в разгара на пандемията. За последните 14 дни в Европейски Съюз се заразиха и заболяха 3 млн. души и починаха 50 000 души. Няма отговорно държавно управление, което пасивно да следи данните и да не предприеме ограничения, посочи доцент Кунчев.

Около половината от обществото смята, че ограниченията би трябвало да бъдат още по-строги, а другата половина твърди , че няма потребност от ограничения. Такива решения не се взимат на база страсти, а на база обстоятелства и статистически информация, уточни здравният контрольор.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР