С въвеждането на планирания стандарт EU7, Еврокомисията де факто ще

...
С въвеждането на планирания стандарт EU7, Еврокомисията де факто ще
Коментари Харесай

Върви ли ЕС към забрана на автомобилите с бензинови и дизелови двигатели

„ С въвеждането на планувания стандарт EU7, Еврокомисията де факто ще забрани колите с мотори с вътрешно горене от 2025 година “, съобщи Хилдегард Мюлер, президент на (VDA) пред „ Билд “.
Комисията желае в бъдеще транспортното средство на практика да е без при всяка обстановка на шофиране - без значение дали е с ремарке или се движи в час пик в градския трафик.
„ Това е механически невероятно и всички знаят това “, продължи Мюлер.
Досега междинната стойност за транспортно средство се прилагаше във всички вероятни обстановки на шофиране. С планувания стандарт, който желае да се одобри през 2021 година, всяка обособена стойност би трябвало да се ползва в бъдеще.
 Как огромни производители ще избегнат санкциите за нездравословни излъчвания? Как огромни производители ще избегнат санкциите за нездравословни излъчвания?
Засега единствено 5 от огромните автомобилни производители, предлагащи свои модели на европейския пазар, съумяват да покрият новите екологични...
Мюлер добавя: „ Ако тези съображения надделеят, ще бъде невероятно жителите да карат кола с мотор с вътрешно горене. Би било по-честно, в случай че Еврокомисията беше отворена за вашите хрумвания за възбрана, а не да се крие зад техническите правила. Тогава може да има демократична полемика. "
Шефът на индустриалната асоциация беше извънредно остра. Мюлер сподели, че в случай че „ Европейски Съюз желае да отнеме на хората колите на бензин и дизел, той също би трябвало да опише другите възможности. "
Брюксел слага фокуса върху електромобилността. Досега обаче липсва задоволително инфраструктура за зареждане на новите електроавтомобили - в цяла Европа.
Мюлер акцентира, че вместо забрани има потребност от нововъведения и вложения в eFuels и горивната клетка. " Проблемът не е в мотора с вътрешно горене, а в горивото ", сподели тя.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР