С въвеждането на извънредното положение в резултат на пандемията от

...
С въвеждането на извънредното положение в резултат на пандемията от
Коментари Харесай

Изненада на пазара на жилища в София

С въвеждането на изключителното състояние вследствие на пандемията от ковид част от купувачи и продавачите се отдръпнаха от пазара на недвижими парцели. Основният аргумент и на двете групи беше изчакване. Първата група беше уверена, че ще се повтори сюжета от 2009 година Другата също очакваше спад в цените и с цел да не загуби също се отдръпна.

Какво се случи обаче през първото полугодие на 2020 година с цените на жилищата в София и то при изискване, че половината от интервала мина в изключително състояние и липса деен пазар. Поевтиняване има, само че то е в границите на 1-2% и то в дребен брой квартали (бел. ред. – 18 от общо 53 разглеждани). Единствено в Яворов, Мусагеница, Горна баня и Изгрев се следи по забележителен спад, който е в рамките сред 4% и 5%, сочат данните на най-големия уебсайт за недвижими парцели imot.bg .

Без смяна останаха офертните цени на квадратен метър жилищна повърхност в квартали с високо търсене, като да вземем за пример Белите Брези, Бъкстон, Редута, както и в центъра на София. Причините за това са няколко. От една страна – в част от тях предлагането е лимитирано, а от друга – междинната цена във всички тях остава над 1100 EUR/кв.м, като се изключи Бъкстон и редута, където тя е малко над 1000 EUR/кв.м.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР