С въвеждането на извънреден план Италия се насочва към възобновяване

...
С въвеждането на извънреден план Италия се насочва към възобновяване
Коментари Харесай

Спортът в Италия може да бъде възобновен през май

С въвеждането на " ексклузивен проект " Италия се насочва към обновяване на спорта още през май. Това разгласи спортният министър на страната Винченцо Спадафора. Според него след още месец е допустимо рецесията с ковид COVID-19 да бъде преодоляна.

" Работим по значим проект, който преглежда нашите потребности сега. Става въпрос да стартираме отначало значимите спортни събития през май и да се върнем към естествени живот, доколкото е допустимо. Утре (петък) ще имам видеоконферентна връзка с петте огромни спортни федерации, на която ще обсъдим значими неща ", разяснява Спадафора, представен от " Ла Стампа ".

Италианският състезателен министър ще приказва и с олимпийския комитет на страната (CONI), като ще чака от него рекомендации.

" Предстоят ни доста значими 10 дни, след които ще сме наясно дали този проект може да сработи. За да обновим спорта, ще би трябвало обществото да продължи да бъде доста дисциплинирано. Нека да останем по домовете си до Великден, след което ще забележим ", добави спортният министър.

Преди ден Спадафора разгласи, че спортната възбрана, която е до 13 април, евентуално ще бъде удължена с още няколко седмици до края на месеца.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Коронавирусът (1441)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР