С въвеждането на електронните винетки от 1 януари ще има и

...
С въвеждането на електронните винетки от
1 януари ще има и
Коментари Харесай

С въвеждането на електронните винетки от 1 януари ще има и уикенд винетки

С въвеждането на електронните винетки от 1 януари ще има и уикенд винетки, които ще улеснят пътуващите през почивните дни, това сподели в утринния блок на Нова телевизия инж. Светослав Глосов, председател на Управителния съвет на Агенция „ Пътна инфраструктура “. Цената на уикенд винетката ще бъде към 10 лв.. Той уточни, че винетките в България са най-евтините в Европа. След въвеждането на електронна винетка за леките автомобили от 1-ви януари няма да се променя цената им, ще отпаднат стикерите, а при възнаграждение на електронна винетка, номерът на автомобила ще бъде въведен в електронна система, която ще следи за нарушители, изясни инж. Глосов.

С измененията в закона за пътищата, се предвижда смяна в структурата на агенцията и основаване на специално звено, което ще поддържа тол системата и електроните винетки, и ще извършва контролни функционалности, сподели инж. Глосов. Трафик патрули по пътищата ще има от началото на идната година. Тол системата е обективна система за таксуване на товарните коли, заплащането е за изминато разстояние. Очакват се обилни доходи от въвеждането на тол системата, те ще бъдат изцяло за създаване на нова пътна инфраструктура, за ремонт на съществуващата и за поддръжка на самата система, акцентира инж. Глосов.

През лятото няма да има поправки по АМ „ Тракия ”, които да затрудняват трафика, заяви инж. Глосов. Ремонти има главно по АМ „ Хемус ”, само че те ще продължат минимум година и половина, защото не е добро състоянието на оборудванията, които не са ремонтирани повече от 35-40 години, откакто са издигнати, и ремонтът им е наложителен. Инж. Глосов призова шофьорите да съблюдават пътната сигнализация и въведените ограничавания в участъците, на които се извършват ремонтни действия и да не извършват неправилни изпреварвани в стеснените участъци, с цел да не се образуват тапи.

Готова е бетоновата структура на пешеходния надлез при с. Атия. Предстои монтирането на пасарелката над пътя, то ще се извърши през тъмната част на денонощието от 23 юли до 26 юли, когато трафикът не е доста натоварен, сподели инж. Глосов
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР