С ваучерите за храна хората да могат да плащат и

...
С ваучерите за храна хората да могат да плащат и
Коментари Харесай

Предложение: Плащаме с ваучери част от почивката

С ваучерите за храна хората да могат да заплащат и част от почивката си, и по тъкмо - нощувката в хотела. Това гласи предложение за смяна на закона за бюджета за 2022 година, което е импортирано в Народното събрание от депутати от Политическа партия, Демократична България и Българска социалистическа партия сред първо и второ четене на препоръчаната от държавното управление актуализация.

За да може действително хората да заплащат с ваучери част от почивката си, хотелите ще би трябвало да разгласят дали ще одобряват ваучери вместо пари.

Реално смяната няма да усили парите в фамилния бюджет. През актуалната година ваучерите за храна може да са в размер до 200 лева на месец за всеки служащ. Но всеки шеф самичък взема решение дали да даде тези ваучери и в какъв размер.

Освен това не се знае кои хотели ще одобряват заплащане с ваучери. И сега ваучерите за храна не се одобряват във всички магазини за хранителни артикули.

Ваучерите за храна са “социални разноски, предоставяни в натура ”, показват в претекстовете си депутатите. Те се признават за разход на компаниите като са освободени от налог върху приходите и върху тези средства не се заплащат осигуровки. По този метод даването на ваучери действително е по-изгодно за самите компании, вместо за самите служащи.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР