С въпроса колко струва един хляба в магазина журналистката от

...
С въпроса колко струва един хляба в магазина журналистката от
Коментари Харесай

Премиерът не знае колко струва един хляб, но от понеделник правителството изкупува пшеница

С въпроса какъв брой коства един хляба в магазина журналистката от БТВ Мария Цънцарова затрудни премиера Кирил Петков, който бе първи посетител в най-новото предаване на малкия екран, наречено „ Защо, господин министър? “

" Зависи от хляба - отговори Кирил Петков. - само че още от понеделник изкупуваме големи количества в държавния запас, тъй че да можем да запазим цената на хляба да не нарастне. Направихме проект да имаме задоволително зърно до 2023 година. За горивата запасът ни е покрай 90-дневния. "

Въпросът с цената на един самун на дребно е класическо тестване за всеки български политик и до момента никой не се е справил ослепително, което единствено носи репутационни проблеми на интервюирания. Най-яркият образец: през 2001 година Петър Стоянов се среща в кандидат-президентски спор с Георги Първанов, който задава на съперника си един простоват въпрос: „ Колко коства един самун? “ Петър Стоянов в началото блокира, по-късно загатва сума, много надалеч от действителността. Резултатът – Първанов става президент и даже повтаря мандата.



Кирил Петков обясни, че по негова самодейност се е срещнал през днешния ден с съветската посланичка Елеонора Митрофанова и получил извинения. Но нямало да я гони от страната.

" Призовах всевъзможни чиновници на посолството, които не се занимават с дипломатическа активност, да бъдат изпратени от нея назад в Русия, с цел да няма кавги. Тя сподели, че оттук-нататък ще внимава с всички свои дейности, с цел да не основава кавги ", сподели министър председателят.
Тагарев - консултант по рецесиите
Петков разкри още, че първото му предложение за нов боен министър - Тодор Тагарев, ще бъде негов консултант по рецесиите.

" Това е човек, който може да провежда система за ръководство на бежанците най-адекватно. Ще е консултант към премиера за образуване на рецесии, (после се поправи - б.р.) реагиране при рецесии ", съобщи Кирил Петков.

„ Аз персонално видях заплаха, когато постройката в техния АЕЦ пламна. Това за мен беше директна опасност за нашата сигурност. Рискът с нуклеарните централи на Украйна за мен е номер 1 като максимален мащаб евентуално за българското население. Министерският съвет отпусна към този момент средства да сме подготвени. Аз имам вяра, че няма да се случи. Не би трябвало да плашим българското население, само че ние би трябвало да сме подготвени за всичко. А за таблетки с йод и сигналната система, за която също не работеше напълно, това е значимо. Още в понеделник привиквам специфичен щаб, който да постави всичко това, което би трябвало една страна да има да влезе в оперативна подготвеност “, сподели министър председателят.

Кирил Петков не даде оценка на неналичието на организация при приемането на бежанци от Украйна, само че призна, че до момента за хотелите заплащат доброволци, които си отварят вратите, и той ги поздравява. " Вече имаме организация - по 40 лв. на човек да се посрещат разноските, това ще бъде платено и със задна дата, като се дават фактури и разписки. Плащанията ще минават през Министерството на туризма ", добави той.

Няма да изпращаме изтребители в Украйна, хибридна тематика е, че ще изпращаме самолети и войски в Украйна. Хората да не се поддават на хибридни офанзиви, стана ясно от думите на премиера. Че ще изпращаме бойни самолети в действителност разгласи Генералният щаб на украинската войска.

Кирил Петков призна, че е било изненада за него, че уволненият боен министър Стефан Янев ще основава партия.
Радев да направи разбор на работата на НСО на Шипка
По отношение случая на Шипка, когато бе улучен със снежна топка, и настояванията поради това да бъде уволнен началникът на Националната работа за защита (НСО), Кирил Петков сподели:

" Благодаря на момчетата от НСО, че макар огромната заплаха, ние се качихме до върха и показахме, че нищо не може да ни спре. Екипът се оправи брилянтно. Друг е въпросът на равнище управление дали е основана организация, да се остави един метър стълби към паметника. Призовавам президентът на България да направи явен и прецизен разбор. "

НСО е на директно послушание на президента.

По време на изявлението Кирил Петков не пропусна да означи, че всеки ден, с който България се разсънва с този прокурор, ние изоставаме с един ден.

" Няма решение, което да съм взел като министър председател, което да е в различен интерес с изключение на българския ", заявява още Кирил Петков през феновете на БТВ.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР