С Валери Симеонов и Нено Димов поискахме оперативен Министерски съвет

...
С Валери Симеонов и Нено Димов поискахме оперативен Министерски съвет
Коментари Харесай

Каракачанов иска България да защити Виктор Орбан пред ЕС

С Валери Симеонов и Нено Димов поискахме действен Министерски съвет по отношение на позицията на България за глобите към Унгария. Това сподели вицепремиерът и министър на защитата Каракачанов в студиото на BTV.
Той разгласи, че тази заран е внесъл предложение в Министерския съвет, с което се упорства държавното управление да излезе с позиция в поддръжка на унгарския министър председател Виктор Орбан. По-рано през днешния ден и ръководителят на парламентарната група на " Обединени патриоти " Волен Сидеров настоя за публична позиция в поддръжка на Орбан. Каракачанов, Симеонов и Димов са точно от квотата на патриотите в държавното управление.
Миналата седмица Европейският парламент направи невиждана стъпка, като задейства наказателна процедура против Унгария, поради " съществуването на явен риск Унгария да извърши тежко нарушаване на полезностите, на които се основава Европейски Съюз ".
Каракачанов добави, че на идното на следващия ден или най-късно на съвещанието на кабинета след седмица ще бъде прегледана точка за правенето на публична позиция на страната в поддръжка на Виктор Орбан и срещу налагането на наказания на Унгария.
" Тук се третират въпроси за националния суверенитет. Не съм склонен Европейският съюз да става Съветски съюз, когато някоя страна желае да реши вътрешните си проблеми ", сподели още Каракачанов.

Tой пусна и собствен статус в обществените мрежи, от който излиза наяве, че ръководителят на Вътрешна македонска революционна организация – Българско национално придвижване на Министерски съвет ще отстоява позиция в отбрана на Унгария и против двойните политически стандарти на Съюза.


Ето цялостният текст от профила на Красимир Каракачанов: " Като водач на Вътрешна македонска революционна организация – Българско национално придвижване поддържам твърдото отстояване на вътрешнодържавните ползи, както и позицията да не бъде допускана интервенция в националните въпроси на суверенните страни в границите на Европейския съюз. Подкрепям позицията на представителя в Европейския парламент и заместник-председател на Вътрешна македонска революционна организация Ангел Джамбазки, който беше един от първите, които опазиха освен Виктор Орбан и Унгария, само че и потребността от нова политика по посока на Европейски Съюз – Съюз на националните страни. Ето за какво считам, че би трябвало да бъдем безапелационни и да защитим националната еднаквост на България, като се противопоставим на крайната мярка против Унгария, наложена точно поради изразеното друго мнение и отстояването на националните ползи от страна на нейния министър-председател, каквато в действителност е и работата на всеки държавен началник.
Като заместител министър-председател и министър на защитата и като член на Министерски съвет ще направя каквото е належащо, с цел да защитя ползите и националната еднаквост на България. С моя сътрудник - вицепремиера Валери Симеонов и с министъра на околната среда и водите Нено Димов инициирахме свикването на действен съвет на Министерски съвет точно по тази тематика. "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР