С валежи и гръмотевични бури ще преминат предстоящите почивни дни,

...
С валежи и гръмотевични бури ще преминат предстоящите почивни дни,
Коментари Харесай

Пролетта кога? Цяла седмица дъжд и гръмотевици

С превалявания и гръмотевични стихии ще преминат идните почивни дни, като идната седмица се чака тези феномени да продължат. Това демонстрира средносрочната прогноза за времето от синоптика Петър Янков.

Превалявания се чакат през днешния ден и на следващия ден в югозападните елементи на страната. Главно в планинските региони ще има и гръмотевични стихии.

В събота и неделя ще има превалявания основно в западната част на страната, като в събота те ще бъдат по-интензивни. Ще бъдат съпроводени от гръмотевици в югозападните региони и най-много в региона на Сливен и Ямбол.

В неделя ще има по-слаби превалявания, като в Западна България се чака да има още веднъж гръмотевични стихии. Условия за градушки още веднъж се чака да има най-вече в планинските региони и в югозападната част на страната, стана ясно още от прогнозата на Янков в предаването " България заран " по България он еър.

Още от началото на идната седмица стартира развой на динамично време, с център тъкмо над нашата страна. Ще има интензивни превалявания, съпроводени с гръмотевици. Това време ще се задържат до вторник, като в сряда преваляванията за малко ще спрат.

След това плитък заоблачен ураган, с център над Гърция, ще премине над нашата страна и още веднъж се чакат валежи - най-вече в южните и източните елементи. Следва стабилизиране на въздушната маса и покачване на температурите над 20 градуса.

" При краткотрайни и по-продължителни превалявания чадърът би трябвало да бъде нужен аксесоар този сезон. Валежите през този сезон имат къс темперамент, само че всички би трябвало да наблюдават краткосрочните прогнози и да знаят, че неприятно време няма, има неприятно облекло ", уточни Янков.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР