С увереност може да се каже, че на 4-и януари

...
С увереност може да се каже, че на 4-и януари
Коментари Харесай

Красимир Вълчев: В началото на януари в училище ще се върнат учениците в начален етап

С убеденост може да се каже, че на 4-и януари в учебно заведение ще се върнат учениците в начален стадий. Другите ще продължат с разновидността на периодично повтаряне, с цел да не се събират 5 месеца в отдалечено образование. Това сподели просветителният министър Красимир Вълчев пред Българска национална телевизия.

" Няма да има нулева година. Учениците ще се върнат в клас, има опция за обезщетително подготвени в електронна среда, ще има и опция за присъствено. Най-голямата ще загубата за децата, в случай че изостанат с една година. Не се разисква нулева година. ", почерта той.

По думите на министъра учебни заведения малко или доста са рискова среда, защото свързват огромна мрежа с голям брой по-малки.

" Училищата са среда, която спомага с разпространяването, само че не толкоз доста, колкото в друга - предприятията със същата бройка ", уточни още Вълчев. В детските градини обаче рискът бил по-малък и това се виждало от данните, че там има доста по-малко инфектирани учители. Затова и задачата е те да бъдат отворени още веднъж още преди празниците.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР