С увеличаването на смъртните случаи вследствие разпространението на новия коронавирус

...
С увеличаването на смъртните случаи вследствие разпространението на новия коронавирус
Коментари Харесай

Болести, отнели в пъти повече животи от коронавируса

С увеличението на смъртните случаи вследствие разпространяването на новия ковид в целия свят, световното безпокойствие набъбна и стана причина доста хора да се втурнат да купуват маски за лице и за всеобщо затваряне на учебни заведения, заяви Ройтерс.

Смъртните случаи в резултат на епидемията от Covid-19 обаче са малко в съпоставяне със обвързваните със сърдечносъдови заболявания, рак, пътни произшествия, самоубийства и убийства.

„ Топ убийците “ са сърдечносъдовите заболявания и увреждания, в това число хипертензия и инсулти. Те са отговорни за 17,8 милиона смъртни случая през 2017 година, към една трета от общо 56 милиона смъртни случая през същата година.

Раковите заболявания са лишили живота на 9,6 милиона души през въпросната година, а респираторните заболявания – на 6,5 милиона. Деменцията, болесттите на храносмилателната система и диабетът също са били свързани с огромна смъртност. Въпреки постигнатия прогрес, ХИВ/СПИН е лишил живота на 942 000 души през 2017 година, а маларията – на 620 000. Епидемиите от сезонен грип убиват сред 290 000 и 650 000 души годишно, сочат данни на Световната здравна организация (СЗО).

Смятано за рисков фактор, високото кръвно налягане е обвързвано с 10,4 милиона смъртни случая през същата година, а тютюнопушенето – със 7,1 милиона смъртни случая, следвано от високото равнище на кръвната захар – 6,53 милиона, замърсяването на въздуха – 4,9 милиона и затлъстяването – 4,7 милиона.

Пътните произшествия са се оказали съдбовни за 1,24 милиона души през 2017 година, т.е. за 3400 души на ден. Ежегодно се самоубиват съвсем 800 000 души, т.е. 1 човек на всеки 40 секунди, отбелязва СЗО. На всеки един самоубил се човек се падат над други 20, които са създали опит за самоубийство. / tvn.bg

Информирайте се единствено от достоверни източници на информация!

Не се подавайте на операции и на евентуални опити на измамници и политици да употребяват изключителната финсова рецесия за користни персонални цели.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР