С увеличаване на обема управлението става от критично значениеСъбраните корпоративни

...
С увеличаване на обема управлението става от критично значениеСъбраните корпоративни
Коментари Харесай

Над две трети от бизнес данните не се използват

С увеличение на размера ръководството става от сериозно значение

Събраните корпоративни данни не се употребяват дейно, сочи отчет
(снимка: CC0 Public Domain)

През идващите две години размерът на корпоративните данни ще нараства приблизително с 42,2%. Същевременно предприятията употребяват единствено 32% от наличните данни, а останалите бездействат, сочи отчет на IDC, на който се базира сторидж компанията Seagate Technology.

С увеличение на размерите от данни въпросът за ръководството им става все по-голям. Анализът акцентира пет съществени бариери пред ефикасното потребление на данните:

Според анализаторите, през идващите две години главната задача за предприятията ще бъде да обезпечат ръководство на данните в мултиоблачна и хибридна среда. Две трети от интервюираните оповестяват за незадоволителна сигурност на данните, което прави този въпрос значим детайл във всяка полемика по отношение на ефикасното ръководство на данните.

Докладът демонстрира, че изчезналата връзка в ръководството на данните е методологията DataOps. Според дефиницията на IDC, DataOps е „ методология, свързваща производителите на данни и потребителите ”. Въпреки че множеството интервюирани признават DataOps като „ доста ” или „ извънредно ” значима, единствено 10% от организациите регистрират цялостно използване на DataOps.
още по тематиката
Проучването сподели, че наред с други решения, потреблението на DataOps води до доста по-добри резултати за бизнеса, увеличение на лоялността на клиентите, доходи, облага, спестовност на разноски и редица други преимущества.

Организациите, които могат да употребяват цената на своите данни, без значение къде се намират – в ядрото, облака или периферните устройства – ще завоюват доста конкурентно преимущество на пазара, проучва IDC.

В изследването са взели участие 1500 респонденти, в това число от Азиатско-Тихоокеанския район, Япония, Европа, Северна Америка и Китай.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР