С утвърждаването на Борис Джонсън за бъдещ лидер на Консервативната

...
С утвърждаването на Борис Джонсън за бъдещ лидер на Консервативната
Коментари Харесай

Победата на Джонсън увеличава рисковете за британската икономика, смятат експерти

С одобряването на Борис Джонсън за предстоящ водач на Консервативната партия и министър председател на Англия вероятностите пред английската стопанска система сигурно са станали по-мрачни и евентуално по-рисковани, заяви " Асошиейтед прес ", базирайки се на мнението на специалисти.

Убедителната победа на Борис Джонсън против съперника му за поста Джереми Хънт направи по-вероятен сюжета, при който Англия ще напусне Европейски Съюз на Хелоуин без съглашение. Това е вероятност, която даже най-пламенните последователи на Брекзит считат, че ще бъде разрушителна за страната в кратковременен проект, преди да се видят каквито и да е изгоди.

Повечето икономисти предвиждат, че по този начин нареченият Брекзит без съглашение ще бъде доста по-лош от това. При този сюжет се планува дълбока криза. Дали тя ще бъде толкоз дълбока, колкото последвалата международната финансова рецесия - над 6 % - никой не знае, само че съвсем всички икономисти са съгласни, че ще бъдат изгубени работни места и ще се ускори натискът върху държавните финанси.

Брекзит без съглашение в действителност значи, че на 1 ноември ще бъдат наложени мита на търгуваните артикули сред Англия и останалите 27 страни - членки на Европейски Съюз. Други спънки пред търговията, в това число пред основния английски бранш на услугите, ще се появят, когато бъдат наложени ограничавания върху свободното придвижване на хора, артикули и регулаторни стандарти.

Англия ще бъде изправена пред вероятността да загуби комерсиалните съглашения, които е сключила с Европейски Съюз през годините, в това число последните съглашения с Канада, Южна Корея и Япония - те са към 11 % от търговията на Англия.

Основателят на " Върджин груп " (Virgin Group) Ричард Брансън показва, че Брекзит без съглашение ще бъде злополука - дотам, че английската лира ще поевтинее и за първи път ще се обменя единствено за $. Лирата понесе товара на несигурността към Брекзит, понижавайки се с над 10 % от 1.50 $ в деня след референдума за Брекзит през 2016 година. С все по-настоятелните отзиви, че ще има Брекзит без съглашение, лирата доближи двегодишен най-малко от 1,2450 $.

Въпреки че както Англия, по този начин и Европейски Съюз ще са пострадали от Брекзит без съглашение, Лондон ще страда много повече, като се има поради, че английският експорт за Европейски Съюз е на стойност от към 13 % от годишния БВП на страната по отношение на 2.5 % от Брутният вътрешен продукт на Европейски Съюз. /БТА

Всичко, което би трябвало да знаете за: Преговорите за Брекзит (613)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР