С устройство за 22 долара, което може да се поръча

...
С устройство за 22 долара, което може да се поръча
Коментари Харесай

Тази джаджа за 22 долара месечно почерня живота на стотици наши шофьори!

С устройство за 22 $, което може да се поръча свободно по интернет, у нас се крадат по 100 коли месечно. Това оповестява " Монитор ", базирайки се на проверяващи, заловили преди дни група, разполагаща с уреда.

Той представлявал сходна на флашка джаджа, която се свързвала с телефона в слота за зарядното. С нейна помощ се копирал кодът от отдалеченото за алармата и запалване на автомобила, а по-късно с подаването на специфичен сигнал през приложение, вратите на автомобила се отваряли, а моторът му стартирал.

Схемата работила единствено при по-новите и първокласни коли, които са на не повече от 7-8 години. До скоро сходни уреди се поръчваха от Русия и костваха над 2-3 хиляди $ и за потреблението им беше нужен обемен преносим компютър.

Новата джаджа обаче ги поставя в дребния си джоб и прави същата работа за неведнъж по-ниска цена. Освен това е съвместима с всеки един смарт телефон, даже и от най-нисък клас, което я прави и по-лесно портативна.

Поръчката на устройството лишава секунди, а доставката най-вече две седмици. Освен това при митническия надзор, тя не съставлява неразрешена стока, което прави и приемането й безвредно, за разлика от предходната генерация тапи и съоръжение. С спомагателна такса от няколко $ тя даже идва до вратата ни, опакована в малко кашонче.

Според данни на Министерство на вътрешните работи единствено за месец декември за били откраднати 151 коли. Само 11 са открити. Останалите се допуска, че са били нарязани за елементи часове след кражбата им.

„ Ако преди колите се изнасяха в чужбина или номерата им се пренабиваха, то в този момент напряко се режат брутално за елементи. Използват електрически ножове, с които са един час разфасоват един безценен автомобил на съставните му чаркове. Всичко по-късно отива по моргите или при дилъри на части, които работят с оторизирани магазини и сервизи “, обясниха криминалисти.

Само преди седмица те заловиха 42-годишния Христо, известен като Ицо Турчина, който бил водещо име в света на автокрадците. Той бил хванат с още трима негови другари, до момента в който разкомплектоват краден автомобил, чиито елементи по-късно щели да изложат за обмен в моргата си. В непосредствена непосредственост до автоморгата е арестувана и 35-годишна жена, чиято задача била да следи за вероятно доближаване на служители на реда или други нежелани гости.

Акцията стартирала, откакто на 4 февруари в полицията бил получен сигнал за откраднат автомобил БМВ Х1. В хода на неотложно подхванатите оперативно-издирвателни дейности от чиновници на бранш „ Престъпления свързани с МПС “ към столичната полиция, открадната кола е била открита в автоморга на бул. „ Св. Климент Охридски “. В обекта служителите на реда намерили и елементи от разкомплектования краден автомобил, регистрационните му табели, изрязана планка с набита рама, техническо средство за заглушаване на сигнали вид „ запушалка “, голям брой автоключове, както и новото устройство за $22.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР