С устни изпити по журналистика и по теология, със събеседване

...
С устни изпити по журналистика и по теология, със събеседване
Коментари Харесай

СУ провежда изпити по журналистика, теология, музика и изобразително изкуство


С устни изпити по публицистика и по теология, със събеседване за компетентност „ Изобразително изкуство “ и с изпит по музикален инструмент или пеене продължава втората кандидатстудентска сесия на Софийския университет за образователната 2019/2020 година

Устният изпит по публицистика е под формата на събеседване на изпитните комисии с кандидат-студентите. За обективност на оценките и за съпоставимост на знанията на претендентите се задават на всички едни и същи въпроси, които се дефинират от изпитната комисия в деня на изпита. За оформяне на общото показване на кандидат-студента е възможно комисиите да задават спомагателни, изясняващи въпроси към главните тематики.

Комисиите ще правят оценка общата просвета и осведомеността на кандидат-студентите по настоящи събития, отзивчивите им умения и информираността и мотивацията им за журналистическата специалност.

Ако кандидат-студентът показа свои авторски материали, комисиите могат да зададат и въпроси, свързани с тях.

До вербален изпит по публицистика в Софийския университет се позволяват кандидат-студентите, получили оценка на писмения изпит по публицистика не по-ниска от междинен.

Конкурсният изпит за компетентност „ Изобразително изкуство “ се организира под формата на събеседване, на който кандидат-студентите показват портфолио с авторски рисунки. Кандидатът показва свои произведения, определени по персонална преценка в оригинал. Поощрява се умеенето му да изложи стимулирано и безапелационно концепциите, желанията и дилемите, които са го управлявали при избора на един или различен проблем, тематика, сюжет, род и така нататък при реализирането на дадена творба.

В хода на събеседването се обясняват и ползите на претендента във връзка с актуалния живописен живот. Кандидатът показва своите усещания и оценки от посетени изложения, галерии, музеи. Поощрява се също самостоятелността на подбора и преценката, а не количеството на обстоятелствата.

Устният изпит по теология се организира върху авансово оповестени тематики, за които е предложена литература. Критерии за оценяване са степента на познаване на проблематиката; умеенето да се показва аналитично наличието на избран въпрос; присъединяване на персоналния опит при формулиране на теоретичния отговор.

Кандидатите за компетентност „ Музика “ поставят изпит по музикален инструмент или пеене. Кандидатите, които се явяват с музикален инструмент, могат да употребяват всички типове принадлежности, употребяващи се в симфоничния, естрадния, духовия и национален оркестър; претендентите, които се явяват с пеене (класическо, национално, естрадно), би трябвало да обезпечат акомпанимент на пиано или различен музикален инструмент. Всички претенденти са задължени да изпълнят наизуст две музикални творби по желание.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР