С усмивка по повод Деня на шегата 1 април са

...
С усмивка по повод Деня на шегата 1 април са
Коментари Харесай

Събота: Пролетен концерт на „Варненско лято за деца“

С усмивка във връзка Деня на шегата 1 април са замислили концерта си “Не на смешка! ” младите гении от НУИ „ Добри Христов “. Пред дребни и огромни те ще показват пролетното събитие от поредицата „ Варненско лято за деца “, учебен модул от програмата на Международния музикален фестивал „ Варненско лято “. Концертът ще бъде на самия 1 април от 11:00 в Зала 1 на Фестивалния и конгресен център във Варна.

Съботният концерт е взаимен план на НУИ „ Добри Христов “, Община Варна и Българска национална телевизия 2 и е продължение на поредицата „ Приказките на Госпожа Виола “ с обичаната водеща Румяна Петрова, шеф на НУИ “Добри Христов ”.

В програмата са включени шедьоври от класиката, измежду които са първа част от обичаната „ Малка нощна музика “ на Моцарт в осъществяване на Представителен камерен оркестър на учебното заведение, сантименталната пиеса „ Под слънчевите лъчи “ на Шуман, в осъществяване на Детски струнен квартет „ Фортисимо “, искрящият “Фанфар ” на Пърсел, поднесен от Брас квинтет и разиграващия кръвта „ Чардаш “ на Монти, интерпретиран от Младежкия симфоничен оркестър с диригент Страцимир Павлов и солист Мартин Вълчев, ударни принадлежности. Към новите пътища на актуалната симфонична музика от началото на ХХ век ще поведе публиката симфоничната сюита на Густав Холст „ Планетите ”, показана с фрагмента “Юпитер “ в осъществяване на Младежкия симфоничен оркестър, диригент Страцимир Павлов.

Всички тези творби от международната музикална съкровищница ще бъдат показани на публиката от Госпожа Виола - Румяна Петрова, шеф на НУИ “Добри Христов ”с възприятие за комизъм. Очаквайте занимателни истории за музиканти и анекдоти за музикални принадлежности. За най-малките фенове ще има и специфична изненада с тяхно присъединяване. Симфоничният оркестър ще извърши пиесата “Пумпал ”, а какво ще се случи по време на това осъществяване, ще забележим на самия концерт.

В програмата на цялостния с въодушевление концерт са включени и известни пиеси и песни, като „ Ке Са “, изпълнена от Ансамбъл “Виолино ” с началник Антоанета Илиева, на рояла Радослава Байчева, „ Хавана “ на Камила Кабейо, аранжимент Любомир Александров, в осъществяване на Представителен духов оркестър, диригент Любомир Александров, и “За кой ли път “ от репертоара на Тони Димитрова и Борис Годжунов, изпята от Меги Йорданова и Ивайло Дамянов.

Фолклорът обичайно е част от концертите от поредицата “Варненско лято за деца ”. Този път ще чуем тракийската ария „ Стано, бяла Стано “ в осъществяване на третокласниците Емилия Кирачена, вокал и Мирослав Янев, дудук, „ Пиринско хоро “ по музика Кирил Трайков, изпълнено от Тамбурашка група с началник Даниела Инджова и родопската ария ”Надпеват се дребни моми ” в осъществяване на Никол Николова, вокал и Иван Йорданов, каба гайда.

Народните танцови обичаи ще изпълнят с сила сцената с „ Мъжка копаница “, хореография Кирил Харалампиев и „ Дайчово хоро “, на което ще се заловен възпитаници от компетентност „ Български танци “.

Учениците от компетентност “Класически танц ” ще блеснат в „ Па де дьо “ от Чайковски в осъществяване на Лазар Мирчев и София Караманова, на рояла Светлана Станчева, и „ История на една обич “ в осъществяване на Младежки симфоничен оркестър. Финалът на този радващ концерт ще бъде с прелестния „ Музикален миг “ от Шуберт, поднесен от Младежкия симфоничен оркестър, диригент Страцимир Павлов, и солисти възпитаници от компетентност „ Класически танц “.

Началото е от 11 часа на 1 април.

Билетите са по 5 лева за възрастни, по 2 лева за деца от 7 до 18 години, а входът за най-малките до 6 години е безвъзмезден.

Билети от касата на Фестивалния комплекс и онлайн от Сайта на Фестивалния комплекс.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР