С уникално многогласие и изпълнение на автентичен български фолклор в

...
С уникално многогласие и изпълнение на автентичен български фолклор в
Коментари Харесай

Уникално многогласие и български фолклор на откриването на Заедно в 21 век“ в Камчия“

С неповторимо многогласие и осъществяване на достоверен български фолклор в Атриума на хотел " Лонгоз “ в Санаторно-оздравителния комплекс " Камчия “ бе намерено ХІІ издание на интернационалната креативна среща и фестивал " Заедно в 21 век “. Препълнената зала се наслаждения на прелестните осъществявания на първата българска мъжка вокална групировка за старинна полифонична музика " Светоглас “ и националните певици, солистки на " Мистерията на българските гласове " Олга Борисова и Виолета Маринова. Прекрасният откриващ концерт дава поръчка за едно от най-силните издания на фестивала, в който ще вземат участие създатели от България, Русия, Молдова, Грузия, Румъния, Полша, Словакия, Украйна и Израел. Организатори на събитието са Фондация " Устойчиво развиване за България “ и СОК " Камчия “.

" Ако сте тук – в " Камчия “, то към този момент сте другари. Целта на креативната среща е да влюбим участниците в хубостта и културата на разнообразни страни, да възпитаме отговорност към себе си, към индивида до нас, към Земята “, сподели Наталия Барабанщикова – живописен шеф на Фестивала «Заедно в 21 век» и началник на Молдовското хорово студио " Рапсодия ".

Председателят на Фондация «Устойчиво развиване за България» Станка Шопова изпрати приветствен адрес, в който написа «Щастливи сме, че с всяко издание се усилва броя на участниците и се уголемява креативната палитра и географията на фестивала. «Заедно в 21 век» е неповторим и с това, че сплотява към концепциите на мира и другарството представителите на всички креативен жанрове – хорово пеене, инструменталисти, солисти, художници, писатели, поети, театрално и кино изкуство и др.»

На 21 юли е вторият интернационален конкурс " Бисер Киров “.

По мнението на участниците " Заедно в 21 век “ е единственият креативен план, в който всички стават другари, въпреки че се състезават. Участниците основават дружно нови творби и поддържат връзка духовно.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР