С указ на президента това е новият състав на кабинета

...
С указ на президента това е новият състав на кабинета
Коментари Харесай

Стефан Янев: Започваме подготовката на изборите

" С декрет на президента това е новият състав на кабинета и започваме подготовката на идните избори. Приоритетите пред нас са обезпечаването на демократични избори и почтен избор, транспарантен и законен. До избирането на нов кабинет - би трябвало да бъдем фактор за непоклатимост ", съобщи министър-председателят Стефан Янев при започване на първото съвещание на новия длъжностен кабинет.

" Пандемичната обстановка остава съществено предизвикателство пред служебния кабинет. Имаме наследени проблеми, които са неизпълними, какъвто е въпросът с неизплащането на средствата в строителния отрасъл. Имам възприятието, че това е заложено преднамерено, с цел да се случи само че време на служебния кабинет. Същото е и в енергетиката. Ще е мъчно без парламент, само че ще се оправим ", добави министър председателят.



Според него предстоят тежки месеци.

" Ако работим - както до момента, ще успеем да държим системите постоянни. Благодаря на министрите, които не са част от този кабинет. Постигнаха доста и им поисквам триумф в новите инициативи ", акцентира Стефан Янев.



Началото на първото съвещание на новия длъжностен кабинет стартира с химна на Република България. Министрите получиха Конституцията на Република България.

Снимки: Десислава Кулелиева, Българска национална телевизия
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР