С указ на президента Реджеп Тайип Ердоган Турция налага наказателни

...
С указ на президента Реджеп Тайип Ердоган Турция налага наказателни
Коментари Харесай

Турция въведе сериозни наказателни мита за американски стоки

С декрет на президента Реджеп Тайип Ердоган Турция постанова наказателни мита от сред 10% и 140% на редица артикули, създадени в Съединените американски щати, съобщи Анадолската организация, представена от БГНЕС.
Според текста на указа, оповестен в Държавен вестник, наказателното мито се вкарва при вноса от Съединени американски щати на ориз, тютюн, алкохол, въглища, козметика и коли.
По-рано Ердоган заплаши, че страната му ще бойкотира всякаква американска електроника.
напомня, че през последните месеци се следи обезценяване на турската парична единица. В петък лирата обнови следващия си исторически връх и завърши деня на равнище от 6,41 лири за $, загубвайки за един ден 20% от цената си. Това предизвика рецесия в обществото и бизнеса.
Наша инспекция демонстрира, че през днешния ден (15 август) една турска лира се търгува за 0,27 български лв., 0,14 евро, и 0,16 щатски $. На обстановката косвено въздействат и неприятните връзки сред Анкара и Вашингтон. Съединени американски щати упорстват за освобождението на американския свещеник Андрю Брънсън, който е упрекнат за присъединяване в опита за прелом против Ердоган през 2016 година
Междувременно на 10 август Вашингтон вкара и високи мита върху алуминия и стоманата, внасяни от Турция. Това съответства и със срутва на турската лира.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР