С уиски, череши, вино и ягоди беше почетена паметта на

...
С уиски, череши, вино и ягоди беше почетена паметта на
Коментари Харесай

Почетоха боса на ВИС-2 с уиски и череши за Задушница, само изкуствени цветя за Тато

С уиски, череши, вино и ягоди беше почетена паметта на боса на групировката ВИС-2 Георги Илиев. На втората Задушница за годината, известна като Спасова или Черешова, неговият гроб беше измежду най-отрупаните на Централните софийски гробища, написа „ Телеграф ”. Парцел 66 е измежду най-специалните. Там през няколко метра лежат някогашният най-богат българин Емил Кюлев, посоченият за един от царете на цигарената контрабанда Иван Тодоров-Доктора и тогавашният първи или Главния, както са наричали Георги Илиев.

Камери охраняват тленните остатъци на най-емблематичните фигури на прехода. Приживе ограниченията за сигурност, които взимаха, не съумяха да ги опазят. Освен вино и уиски, на гроба на Георги Илиев бяха сложени узо, айрян, питка, жито и цветя. Над мраморната плоча, над която е гравиран куплет от стихотворението „ На Лора” от Пейо Яворов, бяха разпръснати гербери, а в двата края във вази сложени рози и хризантеми.



Гробът на Иван Тодоров-Доктора, който оцеля при атентат в бронирания си „ Мерцедес”, само че не съумя да се избави от патрони в джипа си „ Порше Кайен” през 2006 година, беше измежду най-скромно почетените. На него беше подложен букет хризантеми. „ На всяка Задушница идва майка му”, показаха служащи от гробищния парк.

С два карамфила, бонбон „ Мерси” и цяла пластмасова кутия с череши беше почетен най-богатият българин Емил Кюлев, погубен година преди Доктора на столичния бул. „ България”.



Няколко череши бяха разпръснати над плочата на комунистическия водач Тодор Живков, който е положен до брачната половинка си Мара Живкова и щерка си Людмила. На гробовете им имаше карамфили и няколко изкуствени цветя.



И на тази Задушница не липсваха ромски групи, които против 5 или 10 лв. предлагаха да почистят гробовете на покойниците. Работник от парка разяснява, че кутиите с череши и алкохолът нормално изчезват часове откакто са оставени от опечалените близки.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР