С уговорката, че изразява лично мнение, председателят на Народното събрание

...
С уговорката, че изразява лично мнение, председателят на Народното събрание
Коментари Харесай

КРАХ: Радостин Василев срина ПП: Росен Желязков поиска мандата за Мария Габриел

С ангажимента, че показва персонално мнение, ръководителят на Народното събрание Росен Желязков (ГЕРБ) предложи претендентът за министър председател на ГЕРБ Мария Габриел, която в понеделник върна на президента първия мандат за сформиране на държавно управление несбъднат, да бъде натоварена да одобри втория мандат.

Пред Би Ти Ви Желязков разяснява задълбочилата се рецесия на доверие сред първите две политически сили – ГЕРБ и „ Продължаваме промяната – Демократична България “ след публикуването през вчерашния ден на запис от съвещание на управлението на „ Продължаваме промяната “. В него глас, наподобяващ на този на съпредседателя на „ Продължаваме промяната “ Кирил Петков, разказва, че Габриел „ съвсем се разплакала “ като схванала, че втората политическа мощ й отрежда вицепремиерския, а не премиерския пост.

„ Обидно е и погрешно е, че Мария се била разплакала “, разяснява Желязков, който дефинира досегашния български еврокомисар с думите: „ Който познава Мария знае, че тя не е от девойките, които плачат “ и добави, че „ този роман има белезите на неприятна презентация на дамата в политиката като нещо ретроградно “ и това е нездравословно.

Реклама

„ Трябва да съумеем да върнем доверието в процеса, а това може да стане, в случай че съставът на кабинета бъде задоволително уравновесен и имаме ясни поръчки дали изказванията (в записа – бел. ред.) са планове, или са за вътрешна приложимост “, сподели Желязков. По думите му това може да стане като „ се ангажира формулата за експертен, а не политически кабинет “. Той счита, че в това изключително значима е ролята на „ Демократична България “, която била покровител точно за такава структура. „ Ние би трябвало да се обединим към тази формула, в случай че е допустима, с цел да се възвърне доверието. Ако не може да се възвърне, няма по какъв начин да се върви към реализация на този мандат “, добави ръководителят на Народното събрание.

Отново от свое име Желязков предложи претендентите за министри да попълнят декларация, че няма да правят нещо нелегално във връзка твърдяното в записите, че предстоят чистки в държавната администрация

Казаното в аудиото, че промените в службите се съгласуват в посолство, дефинира като извънредно ненормално.

„ Няма система в държавното ръководство, която да няма потребност от оптимизация, в това число службите, само че те се вършат след риск разбор, а не партийно-политически, декларативно, юрбулешката и по персонални съображения “, сподели той.

Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР