С учениците от френската езикова гимназия "Алфонс дьо Ламартин" и

...
С учениците от френската езикова гимназия "Алфонс дьо Ламартин" и
Коментари Харесай

Мария Габриел: Образованието е най-добрата инвестиция в бъдещето на Европа

С учениците от френската езикова гимназия "Алфонс дьо Ламартин " и в наличието на ръководителя на Комисията по външна политика в Народното събрание Джема Грозданова българският еврокомисар Мария Габриел дискутира бъдещето на Европа. Повече от час Мария Габриел беседва с учениците от 12 клас за провокациите и опциите, които дава Европа, за бъдещото развиване и уникалността на европейския план.

,,Активното присъединяване на младежите в обществения спор е от изключителна значимост. Ние не можем да взимаме решения за бъдещето на младите, без да сме чули какво желаят те и защо мечтаят. Европа не може да си разреши да пилее гения и да изключва младите. Младите хора би трябвало да бъдат освен архитекти на личния си живот, само че и да вземат участие в позитивната смяна в нашите общества'', съобщи Мария Габриел.

Тя обърна особено място на ролята и място на цифровите умения, за бъдещото развиване на младежите в Европа.



,,Нуждата от умения е повече от належаща, тъй като без умения, младежите не мога да намерят своята реализация и няма да се възползват от опциите, които цифровата промяна предлага'', означи тя.

Затова Европейската комисия поддържа проучвателен и новаторски стратегии в региона на образованието, с цел да направи образователния развой по-завладяващ и забавен.

Мария Габриел акцентира значимостта учениците да имат цифрови умения, като задачата е до 2020г. половината от европейските учебни заведения да вземат присъединяване в Седмицата на кодирането.

,,Младите девойки би трябвало да бъдат насърчени да търсят своята реализация в цифровата област'', уточни още тя.

Еврокомисарят отдели особено внимание в своя диалог с младежите на отбраната им в онлайн пространството. Тя ги срещна с акцията SaferInternet4EU Campaign, която дава познание за медийната просветеност, кибер хигиената и онлайн сигурността. Само за предходната година в нея са се присъединили над 30 милиона души и центровете за Сигурен интернет притеглят от ден на ден младежи към тази самодейност.



„ Говорете със своите другари, родители, учители, в случай че нещо ви тормози в онлайн пространството. Споделете своите хрумвания, за това по какъв начин може да създадем интернет по-безопасно и по-добро място. Кажете ни от какво се нуждаете, с цел да развивате своя гений и хрумвания “, прикани Мария Габриел.

Младите участници в полемиката задаваха въпроси за бъдещето на работните места, за мястото на роботите в новата стопанска система, за развиването на изкуствения разсъдък. Комисар Мария Габриел акцентира силата на европейския метод в развиването на изкуствения разсъдък, поставящ в центъра индивида и неговия интерес.

,,Идната седмица ще обявим нашите етични насоки за работа в региона на изкуствения интелект'', сподели още еврокомисарят.

,,Искам да ви окуража да бъдете дейни, да бъдете любопитни, да предизвиквате положителна смяна, да имате отворено сърце и разум, с цел да сте готови за това, което следва пред вас. Заедно ще сътворяваме утрешния свят'', заключи Мария Габриел.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР