С участието си в мисии българските военнослужещи трупат опит в

...
С участието си в мисии българските военнослужещи трупат опит в
Коментари Харесай

Красимир Каракачанов поздрави военнослужещите ни зад граница

С присъединяване си в задачи българските военнослужещи натрупат опит в осъществяване на тежки и виновни задания в комплицирана среда. Те способстват за осъществяването на съюзническите ни задължения по един заслужен метод, което издига престижа на Българската войска измежду всички наши съдружници.

Това съобщи министърът на защитата Красимир Каракачанов на обичайна видеоконферентна връзка преди коледните и новогодишни празници с националните командири на контингентите зад граница.

Министърът на защитата Красимир Каракачанов , началникът на защитата военачалник Андрей Боцев и командващият на Съвместното командване на силите генерал-лейтенант Любчо Тодоров поздравиха военнослужещите, които вземат участие в задачи и интервенции в Афганистан, Босна и Херцеговина, Косово и Мали.

За ситуацията в зоните на отговорност на българските контингенти рапортуваха полковник Красимир Горанов, народен пълководец на 39-я контингент в Кандахар, Афганистан, полковник Пламен Колев, народен пълководец на контингента в Босна и Херцеговина, подполковник Тодор Колев, народен пълководец на контингента в Косово и лейтенант доктор Йордан Киряков, народен пълководец на контингента в Мали.

Те увериха, че българските военнослужещи извършват поставените им задания на високо професионално равнище и дават своя принос за триумфа на задачите и интервенциите.

" Армията, всяко нейно формирование или народен контингент са мощни и сполучливи, когато хората, които ги построяват, са сплотени, целенасочени и стимулирани ", съобщи началникът на защитата военачалник Андрей Боцев.

Той изрази убеденост, че ще бъде основана нужната организация и нашите военнослужещи отвън граница ще посрещнат заедно идните празници. Нашите военнослужещи слагат на челно място осъществяването на професионалните си отговорности, стремят се към отлични резултати в поставените задания и отстояват с чест престижа на Българската войска, означи още началникът на защитата военачалник Андрей Боцев.

Над 200 военнослужещи от въоръжените сили извършват поставените задания в 9 интервенции и задачи отвън страната и със своите дейности способстват за одобряването на високия престиж, който има нашата страна и Въоръжените сили измежду съдружните сътрудници в НАТО и Европейския съюз.

Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР