С участието си в инициативата ,,Мартеница с кауза“, НУ ,,Хаджи

...
С участието си в инициативата ,,Мартеница с кауза“, НУ ,,Хаджи
Коментари Харесай

Тетевенско училище е едно от петте в страната с награда за участие в Европейски обмен на инициативи

С присъединяване си в самодейността,,Мартеница с идея “, НУ,,Хаджи Генчо “ – Тетевен, стана едно от петте учебни заведения в страната с премия за присъединяване в Европейски продан на начинания, взаимно с Националния теоретичен експедиционен клуб – Юнеско.
През месец март учители и възпитаници от учебното заведение стартираха акцията, като създадоха към 1000 мартеници на стойност 2 лева Така те съумяха да съберат сумата от 2193,70 лева, която е 10 % от общата събрана сума от самодейността в размер на 20 180, 60 лева С нея се започва началото по изграждане на предпазено жилище за майки с деца, потърпевши от домашно принуждение.

В самодейността се включи и Община Тетевен. След посещаване от учители и възпитаници от НУ,,Хаджи Генчо “ в навечерието на 1 март, управлението на Общината и чиновници закупиха от прелестните мартенички в името на идеята.
Най-големите донори, закупили мартеници по време на самодейността са Златна Панега Цимент АД, Хармония ТМ-АД, Четпром ООД, Община Тетевен, Калинел ЕООД – клон Тетевен, Камакс ООД, Хирургично поделение при МБАЛ „ Ангел Пешев “ гр. Тетевен, Валентина Димитрова – преподавател в НУ,,Хаджи Генчо “ – Тетевен.
В самодейността участваха и родители на възпитаници, които осъществиха сами продажба на мартеници, на стойност над 1400 лева от общата събрана сума от учебното заведение.
Община Тетевен поздравява НУ,,Хаджи Генчо “ за триумфа!
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР