С участието на представителни военни подразделения на Българската армия в

...
С участието на представителни военни подразделения на Българската армия в
Коментари Харесай

Представителни военни подразделения участваха в прояви в цялата страна по повод годишнината от рождението на Васил Левски

С присъединяване на представителни военни подразделения на Българската войска в цялата страна през днешния ден, 18 юли, се отбелязва 181-ата годишнина от рождението на Апостола на свободата Васил Левски, оповестиха от пресцентъра на министерството на защитата.

В родния му град Карлово от 21.00 ч довечера на площад „ Васил Левски “ с присъединяване на военнослужещи от 61-ва механизирана бригада ще се състои церемониален протест (заря) с полагане на венец на славата и на венци и цветя от държавни и локални институции, жители и посетители. По-рано през днешния ден в храм „ Свети Николай “ в града беше отслужена тържествена Света литургия и бяха положени цветя пред гроба на майката на Апостола на свободата – Гина Кунчева.

Във Велико Търново от 17,30 ч курсанти от Националния боен университет, който носи името на Васил Левски, ще се включат в ритуала по полагане на венци и цветя пред паметника на Апостола.

Почетни караули от Сухопътните войски участваха във военни ритуали и тържествени мероприятия по случай годишнината пред монументи на Апостола в градовете Стара Загора, Хасково, Ямбол, Асеновград, Шумен, Ловеч, Сливен, Благоевград, Горна Оряховица. В Пловдив пред паметника на Васил Левски представително формирование и представителният духов оркестър на Военновъздушните сили от гарнизона участваха в тържественото честване и поднасянето на венци и цветя. Присъстваха началникът на гарнизон Пловдив и пълководец на 68-ма бригада „ Специални сили “ бригаден военачалник Явор Матеев, командирът на 3-та авиобаза Граф Игнатиево бригаден военачалник Димитър Петров, посетители и жители на Пловдив.

В Бургас и Варна военните моряци се включиха в общоградските тържества във връзка годишнината. Пред паметника на Васил Левски в Морската градина на Варна се състоя поклонение и боен обред за поднасяне на венци и цветя, където заместник-началникът на Щаба на Военноморските сили капитан І сан Венцеслав Димитров одобри строя на почетния часовой и Представителния духов оркестър на флота. В Морската градина на Бургас в обред във връзка годишнината взе участие почетен часовой от състава на Флотилия бойни и спомагателни кораби с пълководец на караула капитан-лейтенант Калоян Попов. Строят бе признат от капитан І сан Ваньо Мусински – заместник-командир на Флотилия бойни и спомагателни кораби.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР