С участието на експерти от Националния осигурителен институт (НОИ) в

...
С участието на експерти от Националния осигурителен институт (НОИ) в
Коментари Харесай

НОИ отново консултира работещи в Гърция българи

С присъединяване на специалисти от Националния застрахователен институт (НОИ) в гръцкия град Александропулис се състоя консултационен ден по пенсионни въпроси според българското и гръцкото законодателство, както и за използване на разпоредбите за съгласуваност на схемите за обществена сигурност.

Нашите сънародници от Александруполис, Ферес, с. Ликофи, Суфли и покрайнините главно се интересуваха от изискванията за придобиване на право на българска пенсия, зачита ли се гръцкият стаж за правото на българска пенсия, какви са опциите за ранно пенсиониране, условията за стаж при разпределяне на българска пенсия и опцията за възнаграждение на осигурителни вноски при недостигащ стаж.

Друга група въпроси касаеха изискванията за приемане на парични компенсации за безработица, минималния и оптималния размер на паричното обезщетение за безработица, интервала за неговото приемане.

В постройката на българското учебно заведение в Александропулис на въпросите отговори екип на териториалното отделение на Национален осигурителен институт - Благоевград, воден от неговия шеф Илиан Георгиев. От посолството на България в Атина присъединяване взе Димитър Божилов - началник на службата по трудови и обществени въпроси. Подобни консултационни дни за работещите в южната ни съседка българи през м.г. имаше в Солун и в Кавала.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР