„С участието на 25 държави, които работят в екип, ИТЕР

...
„С участието на 25 държави, които работят в екип, ИТЕР
Коментари Харесай

Ето каква е мисията на Международния термоядрен експериментален реактор

„ С присъединяване на 25 страни, които работят в екип, ИТЕР съставлява бъдещето на целия свят. Именно този план ще даде опция да се създава сила на налична цена от изобилен нуклеарен източник, което значи „ всички и на всички места да имат еднообразно висок стандарт на живот и благосъстояние”. Това разгласи Серджо Орланди, началник на дирекция в Международния термоядрен пробен реактор (ИТЕР, по време на онлайн събитие за старта на самодейността „ Атоми за хората “.

Дискусията, проведена от „ Росатом “, бе фокусирана върху аспектите на общественото, екологичното и световното партньорство за реализиране на задачите на Организация на обединените нации за стабилно развиване. Целта на интернационалния план ИТЕР е да показва по какъв начин научно и софтуерно може да се реализира термоядрен синтез на Земята, който да се трансформира в изобилен източник на сила.

Във филм, съпътстващ изявлението, специалистът споделя, че увлечението му по атомите стартира още в детството. В плана ИТЕР, към който той се причислява през 2013 година, Орланди е на 57-годишна възраст и застава отпред на „ фантазията да се имитира слънцето на Земята “. „ Днес съм на 64, само че се усещам по този начин млад. Не е значимо на какъв брой години сте. Важно е какъв брой млади се чувствате, до момента в който напредвате към задачата, която сте си поставили”, споделя той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР