С тях компаниите симулират различни ситуации и създават прототипиС виртуалната

...
С тях компаниите симулират различни ситуации и създават прототипиС виртуалната
Коментари Харесай

VR устройствата навлязоха първо в бизнеса

С тях фирмите симулират разнообразни обстановки и основават прототипи

С виртуалната действителност фирмите могат да образоват нови чиновници за ръководство на тежки и скъпи машини без риск за хората и техниката, поясни Биляна Вачева, продуктов управител в Coherent Labs

Устройствата за виртуална действителност (VR) към момента не са доста известни измежду крайните консуматори, само че се употребяват всеобщо от бизнеса, съобщи Биляна Вачева, продуктов управител за виртуална действителност в Coherent Labs по време на „ IoT Adventure Forum 2018 “.

„ Високата цена на устройствата в композиция с дребното неща, които може да се прави с тях, накараха крайните консуматори да изчакат с виртуалната действителност. За сметка на това бизнесът откри в тях опция за симулации, в които се проиграват разнообразни обстановки “, описа Вачева.

Тя дефинира „ виртуалната действителност “ като „ една нова действителност, в която потребителите се потапят, поставяйки шлема и датчиците за ръце “. С VR може да се образоват нови чиновници за ръководство на тежки и скъпи машини без риск за хората и техниката. Те упражняват на симулатора, като преживяването е изцяло реалистично.

Някои компании употребяват виртуална действителност за основаване на прототипи и повсеместен дизайн на нови артикули. Биляна Вачева даде за образец Тойота и нейната виртуална кола, в която потребителите могат да влязат и даже да възпламенят. Целта е откакто споделят своите усещания от автомобила, производителят да поправи минусите и тогава да пусне колата в произвеждане.
още по тематиката
Популярно са също виртуалните турове. Много клиенти желаят, преди да стартират работа с дадена компания, да видят индустриалните й мощности. Изпращането им на място може да бъде скъпо и времеемко. С помощта на виртуалните турове те могат да прегледат предприятието, без да се постанова да пътуват.

За разлика от виртуалната действителност, допълнената действителност (augmented reality) работи с действително заобикалящата среда, като прибавя холограми върху нещата, които виждаме.

„ До няколко години няма да има телефони или тв приемници. Те ще бъдат изместени от допълнена действителност “, счита Биляна Вачева. Приложенията на тази технология са разнообразни от VR. Например, при образованието на чиновници, вместо да четат документи и правила за работа с машините, те „ виждат “ в очилата за AR директни указания какво да създадат.

Допълнената действителност се употребява още при подмяната на съответна част от машина или за по-детайлен взор върху складови пространства. Според Биляна Вачева, сега VR и AR се употребяват най-вече от огромни компании, само че към този момент има задоволително положителни образци за нахлуване и в по-малките компании.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР