С Турция трябва да продължаваме да градим отношения на приятелство,

...
С Турция трябва да продължаваме да градим отношения на приятелство,
Коментари Харесай

Радев за отношенията ни с Турция: Приятелство, но без намеса!

”С Турция би трябвало да продължаваме да градим връзки на другарство, само че при ясни правила на взаимно почитание и невмешателство във вътрешните работи ”, сподели президентът. Така президентът Румен Радев разяснява връзките на България с Турция седмица откакто Реджеп Ердоган разгласи, че Кърджали е в духовните граници на страната му. Радев изясни, че Турция е извънредно значим съдружник и сътрудник по линия на НАТО и на нея изискуем значително и сигурността във връзка с мигрантската рецесия.

" Но също по този начин би трябвало да имаме ясни условия в нашите връзки и Турция би трябвало да поеме ангажимент за невмешателство от тук нататък във вътрешните ни каузи, в изборния развой. А това са просто правила, които би трябвало да се съблюдават ", сподели още президентът.

Той направи коментара си пред български публицисти в Израел, където бе на публично посещаване. Днес той взе участие в Шестия световен конгрес за битка с антисемитизма и сервира венец пред гробовете на жертвите на кораба " Салвадор ".
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР