С турнира за Междуконтиненталната купа по плажен футбол в Дубай

...
С турнира за Междуконтиненталната купа по плажен футбол в Дубай
Коментари Харесай

Предстои най-мащабният сезон в плажния футбол

С шампионата за Междуконтиненталната купа по плажен футбол в Дубай по традиция бе закрит сезонът в този спорт. По време на събитието международната федерация провежда серия от мероприятия, на които разгласи плана за календар през идната година. Това стана пред представители на всички страни, разрастващи атрактивния спорт, като измежду тях бе и старши треньорът на България - Симеон Христов.

Сезон 2019 в плажния футбол ще бъде най-мащабният от всички до момента в историята на най-бързо разрастващата са вариация на футбола. През идната година предстоят няколко огромни и значими международни събития, както и голям брой други континентални съревнования. Гвоздеят следващата година ще е международното състезание, което ще се организира в Асунсион (Парагвай) през ноември. Събитието ще събере 16-те най-хубави състава от всички континенти, които ще си оспорват най-значимия трофей на планетата за 20-и път.

Други две огромни събития предстоят в Сан Диего и Минск. Бийч сокърът ще бъде част от първите в историята Световни плажни игри, семейството на които е поверено на Сан Диего, а пък в столицата на Беларус за повторно ще се организира Европейска олимпиада.

Квалификациите за Мондиала в зона Европа ще се проведат в Москва сред 19 и 28 юли, където се чака над 30 тима да спорят за петте континентални квоти за финалите в Парагвай.

На обичайна церемония вечер на звездите в плажния футбол в Дубай бяха раздадени награди в разнообразни категории. За най-хубав състезател за 2018 година, съгласно анкетата измежду всички треньори и капитани на националните тимове, бе определен испанецът Илоренц Гомес, който изпревари за най-ценния приз бразилците Бруно Ксавиер и Датиня. Наставникът на Бразилия Жилберто Коста пък бе избран за най-хубав измежду сътрудниците си.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР