С турнира за Междуконтиненталната купа по плажен футбол в Дубай

...
С турнира за Междуконтиненталната купа по плажен футбол в Дубай
Коментари Харесай

Предстои най-мащабният сезон в плажния футбол

С шампионата за Междуконтиненталната купа по плажен футбол в Дубай по традиция бе закрит сезонът в този спорт. По време на събитието международната федерация провежда серия от мероприятия, на които разгласи плана за календар през идната година. Това стана пред представители на всички страни, разрастващи атрактивния спорт, като измежду тях бе и старши треньорът на България - Симеон Христов.
Сезон 2019 в плажния футбол ще бъде най-мащабният от всички до момента в историята на най-бързо разрастващата са вариация на футбола. През идната година предстоят няколко огромни и значими международни събития, както и голям брой други континентални съревнования. Гвоздеят следващата година ще е международното състезание, което ще се организира в Асунсион (Парагвай) през ноември. Събитието ще събере 16-те най-хубави състава от всички континенти, които ще си оспорват най-значимия трофей на планетата за 20-и път.
Други две огромни събития предстоят в Сан Диего и Минск. Бийч сокърът ще бъде част от първите в историята Световни плажни игри, семейството на които е поверено на Сан Диего, а пък в столицата на Беларус за повторно ще се организира Европейска олимпиада.
Квалификациите за Мондиала в зона Европа ще се проведат в Москва сред 19 и 28 юли, където се чака над 30 тима да спорят за петте континентални квоти за финалите в Парагвай. Испания или Италия пък ще одобри отборите, искащи да получат квота за игрите в Сан Диего, а това ще стане от 5 до 12 май.
ЕВРО лигата, в която България приключи на трето място в Дивизия Б през предишния сезон, резервира същия формат и с цел да излъчат носителя на купата на Стария континент, тимовете ще минат през два стадия. Турнирите от груповата фаза ще се проведат на познати места - Алгеро (Италия), Назаре (Португалия) и най-вероятно един всред Рощок (Германия) и Баку (Азербайджан). Финалите на конкуренцията пък за първи път ще са на португалска земя, а хазаин ще е Фигуейра Да Фоз.
Най-големият конгрес в клубния плажен футбол още веднъж е поверен на португалския град Назаре, където от 30 май до 9 юни за трета поредна година ще бъде избран носителя на трофея в Шампионската лига. За първи път, по избор на УЕФА, бе въведена ранкинг ранглиста, която ще разпределя квотите на тимовете в главния кръг от конкуренцията. България получи едно обезпечено място измежду най-хубавите отбори на континента, което по право получава първенецът на страната.
Тези и още доста други мероприятия като Междуконтинентални купи за национални тимове и клубове, Средиземноморски игри, обичайни купи и шампионати, вършат идващия спортно-състезателен сезон в плажния футбол най-натоварения и динамичен в историята и предизвикателство към всички свързани с него. Наградиха най-хубавите играчи в плажния футбол
На обичайна церемония вечер на звездите в плажния футбол в Дубай бяха раздадени награди в разнообразни категории. За най-хубав състезател за 2018 година, съгласно анкетата измежду всички треньори и капитани на националните тимове, бе определен испанецът Илоренц Гомес, който изпревари за най-ценния приз бразилците Бруно Ксавиер и Датиня. Наставникът на Бразилия Жилберто Коста пък бе избран за най-хубав измежду сътрудниците си.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР