С цял квартал от небостъргачи ще се сдобие Атина. Инвестицията

...
С цял квартал от небостъргачи ще се сдобие Атина. Инвестицията
Коментари Харесай

Най-големият проект в историята на съседите

С цялостен квартал от небостъргачи ще се снабди Атина. Инвестицията е на стойност близо 8 милиарда EUR и се счита за най-голямата в най-новата история на гръцката столица. Сградите ще бъдат ситуирани на бившето атинско летище. Проектът, който се осъществя от компанията Lamda Development, включва построяването на високи здания, публични паркове, първокласни резиденции, хотели, спортни уреди, извънредни магазини. На територията на комплекса, който ще бъде ситуиран на имот от 620 хектара, ще има и марина за яхти, както и казино.

Държавата към този момент даде позволение за градеж на 6 небостъргача, всеки с височина над 200 метра. Проектът включва жилищна постройка в региона наоколо до марината, още една жилищна кула по крайбрежната алея.

Вдъхновението на дизайнера на плана е пристигнало от архитектурното минало на Гърция, като да вземем за пример древногръцкият храм Партенон. Сградите ще бъдат подготвени след 3.5 години, а реализирането на плана ще обезпечи 80 000 извънредно нужни за този район работни места.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР