С цитата на Кемал Ататюрк: Мир в страната, мир в

...
С цитата на Кемал Ататюрк: Мир в страната, мир в
Коментари Харесай

Карадайъ: ДПС бе в основата на декларацията, осъждаща военната агресия в Украйна

С цитата на Кемал Ататюрк: „ Мир в страната, мир в света “, стартира изявлението си водачът да Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ по време на дебатите в Народното събрание за даване на военна и военно-техническа поддръжка за Украйна.

Решението за оказване на поддръжка на Украйна и за подсилване на отбранителните качества на България беше подкрепено от 175 народни представители, 49 бяха „ срещу “, един -„ въздържал се “. Всички депутати от Движение за права и свободи гласоподаваха „ за “.

Човек може да остане с усещането, че днешният спор е за войната или за мира, само че не е по този начин. Днешният спор е, както е записано в 1 точка от плана на решение, за поддръжка в сходство с Устава на Организация на обединените нации против военна експанзия през 21 век. Тази поддръжка да бъде посредством даване на военна и военно- техническа помощ. Благодаря на госпожа Нинова, че напомни тук от трибуната, за поредната политика, която води Движение за права и свободи през последните 8 месеца, съобщи Карадайъ.

Още от 24 февруари ние, от Движението за права и свободи, бяхме и повода, и в основата Народното събрание на Р България да одобри декларация, осъждаща военната експанзия в Украйна, напомни ръководителят на Движение за права и свободи. Тогава, до момента в който ръководещите се занимаваха с точки, алинеи, запетаи, Движение за права и свободи удари алармата: комшията гори.

Днес разбрахме каква е била повода, а повода са били Българска социалистическа партия, Политическа партия и Демократична България. Затова благодарим, че тя напомни за нашата поредна политика още от първия ден, сподели Карадайъ.

Движение за права и свободи бе в основата да се прекъсне пленарното съвещание и да се одобри декларацията за наказание на военната експанзия. Но госпожа Нинова пропусна да напомни и още нещо – че Движението за права и свободи има поредна политика освен през последните 8 месеца, а през последните 32 години, акцентира ръководителят на Движение за права и свободи.

Още през 1991 година от трибуната на Народното събрание тогавашният ни ръководител доктор Ахмед Доган заяви каква би трябвало да е геополитическата ориентировка на България – евроатлантическата ориентировка и за наша горделивост през 2004 година, когато Движението за права и свободи участваше във властта България стана член на НАТО. През 2007 година, когато Движение за права и свободи участваше във властта, България стана член и на Европейски Съюз. Днес от тази естрада ние от Движението за права и свободи желаеме изрично да заявим, че тази геополитическа ориентировка на България през днешния ден за нас за Движение за права и свободи не предстои на проверка, безапелационен бе Карадайъ.

Ние би трябвало да бъдем лоялни и почтени членове в съюзите, в които членуваме, а точно НАТО и Европейски Съюз. Всички ние знаем, че НАТО и Европейски Съюз са ценностни и политически съюзи в отбрана на демокрацията и човешките и гражданските права и свободи, сподели още Карадайъ.

Втората тематика, по която е днешният план на решение, е модернизацията на българската войска като част от НАТО и то с концепцията да се прекратят зависимостите от Руската федерация за поддръжка на въоръжението и техниката, която я имаме през днешния ден в армията, съобщи Мустафа Карадайъ. И заяви: „ Затова ние от Движението за права и свободи ще подкрепим препоръчаната декларация. “.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР