С церемония Първа копка днес беше даден старт на строителството

...
С церемония Първа копка днес беше даден старт на строителството
Коментари Харесай

Започна изграждането на нов плувен комплекс в Плевен

С гала „ Първа копка ” през днешния ден беше даден старт на строителството на нов плувен комплекс в Плевен.

Гости на събитието бяха кметът Георг Спартански, неговият заместител Стефан Милев, общински съветници, представители на банката заемодател, шефове на детски градини и учебни заведения, представители на спортни клубове.

За реализацията на плана беше основано акционерното сдружение ПК „ Инвиктус ” ООД с присъединяване на плувния клуб „ Инвиктус ” и компания „ Хоризонт Иванов ”, която има доминиращ дял.

Плувният комплекс ще бъде построен на бул. „ Г. Кочев ” при изхода от града в посока Русе с разгърната застроена повърхност 5400 кв. м. Той ще включва огромен басейн с дължина 50 метра и 8 коридора. Закрити уреди с тези размери на този стадий има единствено в София и Бургас. На територията ще има и по-малък басейн с размери 25/11 метра и още два напълно дребни помощни басейна за бъдещи майки и за най-малките – от бебешка възраст до 6 години. Комплексът ще разполага с 500 седящи места, четири съблекални с душове, две съблекални за деца със специфични потребности. Тук ще се оферират занимания по водна аеробика, йога, гимнастика за хора с гръбначни изкривявания, ще бъдат оборудвани функционална зала и фитнес. Към комплекса ще има съседен паркинг, както и обособена площадка наоколо с към 200 паркоместа.

Новото спортно оборудване ще има невисок експлоатационен разход и ще употребява най-съвременните способи за стерилизация на водата и филтриране на въздуха.

И кметът Георг Спартански, и вложителите от ПК „ Инвиктус ” ООД подчертаха сериозната нужда за града от такова оборудване с убеждението, че то ще запълни огромна ниша в спортната база на Плевен и района и ще има значима роля за задържането и завръщането на младежите в града ни посредством основаване на положителни условия за практикуване на един от най-полезните за здравето спортове, за приятни развлечения и предварителна защита на редица болести.

Очаква се новият плувен комплекс да бъде издигнат за година и открит през м. май 2023 г.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР