с център за консервация, в който се отглежда критично от

...
с център за консервация, в който се отглежда критично от
Коментари Харесай

Аквариум в Мексико показва застрашен вид саламандър


с център за консервация, в който се отглежда сериозно от типа аксолотъл, отвори порти в зоопарка „ Чапултепек “, Мексико сити. В него деца и възрастни могат да се срещнат с историята на земноводните, оповестява организация „ Ройтерс “.

Аксолотът има впечатляващата дарба да се самолекува. може да вземем за пример да регенерира ампутирани крака и повредена телесна тъкан, в това число сърцето и мозъка. Нещо, което на доста учени от целия свят, които учат редкия тип от години.

„ Те са едни от дребното животни, които могат да, мускули, кости, кръвоносни съдове, нерви, сърце и мозък “, изяснява Фернандо Гуал, началник на отдела за запазване на дивата фауна в зоопарка.

Изследователите също по този начин са документирали с бели дробове и хриле, както и да всмуква О2 през кожата си, което го прави изключително уязвим към нечистата вода.

Центърът в Мексико сити има за цел да увеличи осведомеността за , който живее единствено в Мексико и популацията му в дивата природа понижава поради многочислените закани за естественото му местообитание.

В една легенда от времето на ацтеките се споделя, че господ Ксолотл се е, с цел да се скрие и да избегне жертвоприношението си, готвено от неговите събратя (също богове). Той въпреки всичко бил открит, хванат и погубен.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР