С цел възстановяване на топлоподаването за жителите на град Перник

...
С цел възстановяване на топлоподаването за жителите на град Перник
Коментари Харесай

С цел възстановяване топлоподаването на Перник РИОСВ вдига забраната за работа на котлите на ТЕЦ-а

С цел възобновяване на топлоподаването за жителите на град Перник Регионалната ревизия по околната среда и водите РИОСВ-Перник през днешния ден издаде заповед с която се прекратява насилствена административна мярка за прекъсване на активността на парогенератори 4 и 5 на „ Топлофикация Перник “. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на околната среда и водите.

Принудителната мярка беше наложена на 05.09. 2019 година поради открито потребление на забранен тип гориво – биомаса в нарушаване на издаденото Комплексно позволение на сдружението.

На 09.09.2019 година Регионална инспекция за опазване на околната среда Перник издаде наставления на оператора в период до 13.09.2019 година да бъдат отстранени от площадката на предприятието всички налични горива, които не са позволени в настоящото Комплексно позволение. Предписанието беше издадено, откакто инспекция на РИОСВ-Перник откри съществуването на бали плява на площадката на ТЕЦ-а в количество над 90 тона.

След съобщение от сдружението, че предписанията са изпълнени през днешния ден специалисти на РИОСВ-Перник направиха инспекция, която откри, че площадката е изчистена и на нея не се съхранява плява.

Утре 12.09. 2019 г, в 8 ч сутринта специалисти на Регионална инспекция за опазване на околната среда ще отстранен поставените пломби към генераторите, с цел да може да бъде възобновено подаването на гориво.

За да се подсигурява, че няма да бъде употребен забранен тип гориво в предприятието ще бъдат изпратени чиновници на Регионална инспекция за опазване на околната среда за 24-часово наблюдаване на подаваното на гориво към парогенераторите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР