С цел привличане на инвеститори в преработвателното промишленост правителството ще

...
С цел привличане на инвеститори в преработвателното промишленост правителството ще
Коментари Харесай

С държавна помощ до 37.5 млн. евро ще се привличат нови инвеститори

С цел привличане на вложители в преработвателното индустрия държавното управление ще може да отпуска държавна помощ до 37.5 млн. евро, каквато е оптимално разрешената в европейското законодателство. Това плануват признати от държавното управление в сряда промени в Правилника за използване на Закона за поощряване на вложенията (ЗНИ).

Това става според районна карта за интервала 2014 - 2020 година, удължена с Решение на Европейската комисия до 31 декември 2021 година Ще се ползва интензитет на помощта от 25 на 100 в Югозападния регион на обмисляне и 50 на 100 в останалите региони на обмисляне.

Според Министерския съвет пораства броят на фирмите, разглеждащи България като евентуална дестинация за вложения, на основно за привличането на огромните им инвестиции е използването на насърчителни ограничения. Одобрената в този момент ще се дава за предпочитани капиталови планове и ще добави наличния пакет от капиталови тласъци за огромни ивлоэжения.

Очакванията са по този начин да се привлекат водещи интернационалните индустриални компании, чиято активност ще помогне за развиването на районите и за икономическата интензивност на огромен брой дребни и междинни предприятия, обслужващи или съдействащи за активността на огромните вложители. Правителството счита, че такива вложители ще обезпечат работни места, технологии, външни пазари и конкурентност на българската стопанска система.

Други промени разграничават случаите на държавна помощ от поддръжката, оказвана за осъществяването на планове, която няма темперамент на помощ. Прецизират се разпореждания на правилника по отношение на практиката по използването му и се регламентират отговорностите на вложителите за поддържане на инвестицията и работните места по плановете, тъй че те да са в по-голяма степен съобразени с получената поддръжка, означават от пресслужбата на кабинета.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР