С цел повишаване на сигурността на всички гранични пунктове решихме

...
С цел повишаване на сигурността на всички гранични пунктове решихме
Коментари Харесай

Косово забранява влизането в страната на автомобили със сръбски номера

" С цел повишение на сигурността на всички гранични пунктове взехме решение да спрем влизането на територията на Косово на всевъзможни коли със сръбски номера ", сподели Нора Фетоши, консултант на косовския вътрешен министър.

По-рано в сряда трима косовски полицейски чиновници са били арестувани от сръбските сили в размирната северна част на Косово покрай границата със Сърбия.

" Те са били отвлечени от сръбските сили в северната част на страната на косовска територия. Колата им към този момент е открита ", съобщи пред Ройтерс служителя, който пожела да остане неизвестен.

Вестник " Коха диторе " твърди, че трима косовски служители на реда са били отвлечени в сряда на обяд на един от пътищата в северната част на Косово, употребен от незаконни групи за нелегално прекосяване и контрабанда от Сърбия. Отвличането било осъществено в местността Тресаве / Баре, написа Българска телеграфна агенция.

Същевременно сръбският вестник " Вечерне новости " заяви, че членове на специфичните елементи на сръбската полиция са арестували през днешния ден на територията на централна Сърбия трима въоръжени косовски служители на реда от специфичните елементи. Вестникът написа, че става дума за Рифат Зеки, Бечир Сефи и Мустафа Шему.

Освен оръжие при служителите на реда била открита техника за наблюдаване, радио връзки и карти. В прищинските медии към този момент пишат, че служителите на реда от специфичните елементи на Курти са отвлечени на територията на Косово, само че сръбската страна има неопровержими доказателства, че те са задържани на територията на централна Сърбия, написа " Вечерне новости ".

За ареста незабавно е бил осведомен президентът на Сърбия Александър Вучич.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР