С цел подобряването на качеството на въздуха и повече средства

...
С цел подобряването на качеството на въздуха и повече средства
Коментари Харесай

Зам.-кмет на София обоснова по-високия данък за старите коли

С цел подобряването на качеството на въздуха и повече средства за работа в кварталите кметът на София Йорданка Фандъкова предлага промени в два локални налога - налога за колите и налога за покупка на имущество. В утринния блок на Българска национална телевизия Дончо Барбалов, заместник-кмет на София по финансите, разяснява за какво е належащо това.

" Не съм сигурен какви са били тъкмо обещанията предизборно. Но това, което сега се предлага, е обвързвано с политиката на общината в две доста предпочитани области - околната среда и инфраструктурата, изключително инфраструктурата, обвързвана с регионите. Промяната на налозите що се отнася до МПС дава опция на общината да усили тежестта на екологичния съставен елемент - да накажем тези, които замърсяват повече и да поощрим тези, които замърсяват по-малко. На процедура за Евро 5, Евро 6 транспортните средства не се предлага смяна в екологичната съставния елемент, а за по-мощните и по-замърсяващите надлежно такова е планувано ", изясни Барбалов.

" В пари упованията са 18 млн. лв. да има спомагателни доходи от налога за моторните транспортни средства и ок. 20 млн. лева от налога за възмездно придобиване ", добави още той.

Барбалов показа и защо ще бъдат изхарчени събраните средства:
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР