С цел подготовка за риска от горски пожари през идващото

...
С цел подготовка за риска от горски пожари през идващото
Коментари Харесай

ЕК създава въздушен флот за борба с пожарите

С цел подготовка за риска от горски пожари през идващото лято Европейската комисия разгласи първия флот от противопожарни въздухоплавателни средства по линия на новата система rescEU за справяне с естествени бедствия.

 © Сн. Европейска комисия
Засега седем противопожарни самолета и шест вертолета ще бъдат част от флота на rescEU през първичния временен интервал, като Комисията взаимодейства с участващите страни за прибавяне на спомагателни активи през идващите седмици, оповестиха от пресслужбата на Европейска комисия в България.

Пет страни членки на Европейски Съюз, постоянно засягани от горски пожари през последните години, към този момент предоставиха разполагаем свои самолети и вертолети за преходния флот на rescEU за 2019 година Първоначалните активи са: два самолета от Хърватия, един от Франция, по два от Италия и Испания, и шест вертолета от Швеция.

В допълнение към основаването на флот на rescEU Европейската комисия укрепва своя потенциал за мониторинг и съгласуваност за подготовка за сезона на горските пожари.

Дългосрочната цел е да се усилят потенциалът и активите, както и да се построи по-силен запас на rescEU.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР