С цел намаляване на пътните произшествия, както и установяване и

...
С цел намаляване на пътните произшествия, както и установяване и
Коментари Харесай

МВР измисли как да надхитри шофьорите

С цел понижаване на пътните катастрофи, както и определяне и санкциониране на извършители в ОД Министерство на вътрешните работи Сливен се вкарва нов способ за надзор. Екипи на пътна полиция ще бъдат подкрепени от полицейски чиновници в небрандиран автомобил, които ще наблюдават с видеокамера най-натоварените и рискови сектори в региона.

Заснетите нарушавания ще се подават по радиостанция до най-близкия патрул и ще се глобен на място. Нарушителите, които не са спрени на място, ще бъдат издирени и глобени след това. Новият метод беше показан и коментиран на брифинг през днешния ден от комисар Димитър Кикьов, шеф на отдел " Охранителна полиция " към ОДМВР Сливен, и основен контрольор Илиян Николов, шеф бранш " Пътна полиция " Сливен.

Брифингът се състоя на път ІІ-53 (Сливен -Ямбол), на разклона за село Камен, който е сектор с нараснала централизация на пътни катастрофи.

" В рамките на час камерата е снимала 11-12 нарушавания, а от началото на интервенцията в цялата страна, която стартира на 8 юли – към 160 ", уточни комисар Кикьов. По думите му, когато има полицейски автомобил, маркиран и с лампа, водачите си алармират с фарове и резултатът е временен.

Според статистиката, показана от основен контрольор Николов, от началото на годината на територията на ОДМВР-Сливен са открити над 170 водачи да ръководят след приложимост на алкохол, 53 с опиати и 60 са отказали да бъдат тествани. От 8 юли са открити 17 водачи с алкохол, 3 с опиати и към тази заран 4 неправоспособни. На автомагистрала " Тракия " в региона на Нова Загора е открит товарен автомобил, ръководен от турски жител, който е управлявал с централизация на алкохол 1,53 промила. Той е отведен и арестуван в РУ-Нова Загора.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР