С цел да се привлекат инвеститори, не се запази квотата

...
С цел да се привлекат инвеститори, не се запази квотата
Коментари Харесай

Валентин Николов: По време и след продажбата на ЧЕЗ, БСП не казаха нито думичка

С цел да се привлекат вложители, не се резервира квотата на ЧЕЗ. Не може да се упражни надзор върху сдружението, нито по законите ни, нито по тези на Европейския съюз. Това съобщи депутатът от ГЕРБ Валентин Николов в утринния блок на Българска национална телевизия.

"През 2010 и 2011 беше огромна рецесия, имаше значителен недостиг, който трябваш да бъде овладян. Това беше и решението тогава - да продадем активи, който не носеха нищо. Държавата не получаваше нищо, а единствено даваше заплати ", сподели той.

"По време и след продажбата на ЧЕЗ, Българска социалистическа партия не споделиха нито думичка. Антон Кутев и Валери Жаблянов са били в Надзорния съвет по това време. Няма логичност да се мълчи толкоз време и внезапно стартират. Нека Прокуратурата да ревизира всичко по ЧЕЗ, няма неприятно ", добави още Николов.

"ДАНС са следили процеса в България, нямат право отвън страната да ревизират договорката. По-големият проблем за България е, че нито една огромна българска компания не е кандидатствала за сдружението ", приключи Валентин Николов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР