С цел да се освободи движението, бяха освободени тенти и

...
С цел да се освободи движението, бяха освободени тенти и
Коментари Харесай

СДВР обясни за снощната акция с 12 задържани в София

С цел да се освободи придвижването, бяха освободени тенти и палатки.Те бяха нерегламентирани, не бяха с позволение от Следствен отдел към окръжна прокуратура. Това обявиха на брифинг от Столична дирекция на вътрешните работи. В 4.30 ч. тази заран пристъпихме към деяние на три места в центъра на София. Разпоредихме на жителите да освободят пътното платно и да приберат палатките ”, сподели Тони Тодоров, заместител шеф на отдел охранителна полиция в Столична дирекция на вътрешните работи.
" Физическа мощ е употребена единствено против едно лице. Но тя беше в границите на нашите пълномощия. Човекът бе заловен под мишница и изведени от кръстовището. Провеждаха се напълно естествени диалози с протестиращите ", разкриха от Столична дирекция на вътрешните работи.

Има арестувани 12 лица, 8 от тях са в Първо районно. Те са арестувани поради несъблюдение на полицейски осъществявания. Лицата ще бъдат освободени след формирани актове.

Постъпиха стотици тъжби против блокирането на кръстовищата. Една от тях беше с 442 подписа. " На базата на недоволството и на това, че може да има ескалация на напрежението, бяха отстранени палатките на протестиращите ", разкри Тодоров.

Няма да се разрешава паркирането на кръстовищата.

Две тъжби са подадени в Столична дирекция на вътрешните работи поради напрежението на форума на ГЕРБ. От ГЕРБ също има подаден сигнал до полицията.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР