С цел да се избегнат пътни инциденти с абитуриенти и

...
С цел да се избегнат пътни инциденти с абитуриенти и
Коментари Харесай

МВР към абитуриентите: Движете с по-ниска скорост. Така дори ще ви забележат!

С цел да се избегнат пътни произшествия с зрелостници и празнуващи към мероприятията на завършващите, Министерство на вътрешните работи поучава зрелостниците с на практика рекомендации.

По време на абитуриентските празници, които са цялостни с дълги, радостни и нестихващи занимания, Министерство на вътрешните работи поучава празнуващите да бъдат виновни и да не не помнят, че положителното въодушевление не би трябвало да се помрачава с недомислени действия и трагични произшествия.

На първо място, зрелостниците би трябвало да съблюдават законовите разпореждания, да вземем за пример, че разпоредбите за придвижване по пътищата важат и по време на празниците.

Видеокамери ще документират, както до момента, държанието на зрелостниците и на техните близки, които ги возят, акцентират от " Пътна полиция ". С цел повече сигурност, пътните служители на реда ще провеждат и съпровождат с полицейски коли колоните от коли на завършващите.

Ще се координират дейностите с уредниците на екскурзии за предотвратяване от произшествия по време на тържествата, а водачите на рейсовете ще бъдат особено инструктирани.

" Помогнете си и сами, като бъдете деликатни и не се примирявате с нарушаванията на публичния ред, които може да застрашат и сигурността на придвижването по пътищата. Не забравяйте, че постоянно може да се обадите на телефон 112 и да поискате помощ. Подсигурете се и с телефонните номера на близки, които биха се отзовали на молбата ви за помощ ", молят управляващите.

Второ, празнуващите би трябвало да се защищават от съществуващите опасности. Пример - най-рисковото държание на возещите зрелостници е обвързвано с:

ръководство с превишена скорост и осъществяване на рискови маневри с автомобили;
лишаване на предимство;
прекосяване при червен сигнал на светофара;
погрешно транспортиране на пасажери, показващи се от прозорците и люковете на колите или седнали върху рамките на вратите;
возене на повече пасажери от броя от местата за сядане;
ръководство от неправоспособни водачи и/или използвали алкохол и/или наркотични вещества;
подаване на неразрешени светлинни и звукови сигнали и нападателно държание към останалите участници в придвижването, основно към пешеходците.
Водачите би трябвало и да бъдат толерантни към другите участници в придвижването, които не честват.

Еуфорията и многото празнуващи към вас не са скрили съществуващите рискове на пътя и не са опрощение да седнете зад кормилото, в случай че не сте дееспособен лидер или в случай че сте използвали алкохол, изясняват още служителите на реда.

Учестеното потреблението на светлини и звуков сигнал от автомобила ви може да се схване като знак за зародила заплаха и да докара до несъответстващи реакции у останалите участници в придвижването. Понякога мощният звук може също по този начин да дезориентира дребни деца или възрастни хора и ненадейно да ги предизвика към непредвидими реакции и държание на пътя.

" Помогнете си и сами, като авансово обмислите дейностите си и поговорите за това с останалите зрелостници, с компанията, с децата си, с водача на абитуриентския автомобил. Подгответе се за развлечение в добра компания, само че с изтрезнял и умел лидер на празничната кола. "

Ако сте зрелостник

Знайте, че страстите и еуфорията са неприятен консултант и водят до загуба на възприятието за нерешителност, до безкритичност и рискова настъпателност. Изпитият алкохол подвежда към взимане на " смели " решения, като постоянно се подценява рискът от стоенето прав в автомобила, проявлението през люковете, седенето на вратите, размахването или изхвърлянето на пътното платно на бутилки и други празнични атрибути.

За Вашата сигурност

Използвайте това, че тъкмо вие сте в центъра на вниманието и в този ден се извършват вашите стремежи, като поради личната си сигурност упорито помолите останалите да не рискуват и да не провалят празника ви. Ако пък някой е пиян повече и не се вслушва в молбата ви, дискретно потърсете подпомагане от другите от компанията. Ако се наложи, потърсете помощта на родители или други ваши близки.

Помогнете си и сами

Помогнете си и сами, като не прекалявате с алкохола на тържеството вкъщи или в заведението преди абитуриентския бал. Вашите препоръки няма да бъдат омаловажени, в случай че бъдат дадени, преди да се почерпите за празника. Имайте подготвеност, в случай че се наложи, да отидете на мястото на празника и да помогнете на зрелостниците. Непременно предупредете лидера на автомобила с зрелостника за засиления полицейски надзор и за снимането с видеокамери на рисковите нарушавания, за които по-късно ще бъдат наложени наказания.

При нужда за попречване на рискови пътувания, кавги или нарушавания на публичния ред потърсете подпомагане от полицията посредством телефон 112.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР