С цел да не се допускат струпвания на множество хора

...
С цел да не се допускат струпвания на множество хора
Коментари Харесай

Агенцията по заетостта призовава към използването на електронни услуги

 С цел да не се позволяват скупчвания на голям брой хора и с оглед съблюдаване на ограниченията за ограничение на разпространяването на вируса COVID-19, Агенцията по заетостта обръща внимание още веднъж на опциите, които дава Системата за несъмнено електронно връчване (е-връчване).

Чрез нея клиентите ни могат да продължат да употребяват и електронната услуга за регистрация на търсещите работа лица, която е основана на Единния портал за достъп до електронни административни услуги на Държавна организация " Електронно ръководство " (ДАЕУ), раздел " Социални действия " / " Безработица и поощряване на заетостта ", на следния линк: https://egov.bg/wps/portal/egov/services/social-services/unemployment.

Тази услуга добавя съществуващите благоприятни условия за регистрация по електронен път, които Агенцията по заетостта предлага на своите клиенти, за тяхното облекчение и предварителна защита. Така те могат да получават посреднически услуги за подкрепяне търсенето на работа даже и в изискванията на прилаганите ограничения за лимитирани контакти и обществена отдалеченост. 

Заявлението за регистрация се изпраща в съответното бюро по труда посредством Системата за несъмнено електронно връчване (ССЕВ), за използването на която се изисква лицето да се записва в нея и да я употребява посредством дипломиран електронен автограф (КЕП) или ПИК на Национален осигурителен институт. За облекчение при използването на Системата е реализирана договореност за издаване на едномесечен безвъзмезден електронен автограф от снабдители на удостоверителни услуги. Ще бъде предоставена онлайн опция за заявяване на подписи за тези, които към момента нямат подобен. За повече информация: https://egov.bg/wps/portal/egov/topical/be7210e2-457c-4b74-b8cc-f919ecffc9fe.

Важно е да се означи, че заявката, което се подава към бюрото по труда по електронен път, служи единствено за регистрация на съответното лице за прилагане на посредническите услуги на Агенцията по заетостта и не води автоматизирано до приемане на права за компенсации или обществени помощи.

На Единния портал за достъп до електронни административни услуги на ДАЕУ, раздел " Социални действия " / " Безработица и поощряване на заетостта " са дейни и други пет електронни услуги за търсещи работа и работодатели, оповестени с подробна информация за тяхното наличие и метод на прилагане. 

Агенцията по заетостта още веднъж приканва своите бъдещи и сегашни клиенти да си останат у дома и да се насочат към електронните ѝ услуги, като ги твърди, че отдалечено ще получат цялото належащо подпомагане. На тези, които все пак имат желание да посетят бюрата по труда, обръщаме внимание, че е желателно да носят защитна маска, макар, че министърът на опазването на здравето публично анулира своята заповед.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР