С цел актуализиране на нормативната уредба на дневните пари на

...
С цел актуализиране на нормативната уредба на дневните пари на
Коментари Харесай

Няма увеличение на парите за работещите в българските културни институти в чужбина


С цел актуализиране на нормативната уредба на дневните пари на работещите в българските културни институти в чужбина, командировани по реда на Наредбата за дълготрайните командировки в чужбина, през 2016 година Министерството на културата е изготвило план на Постановление на Министерския съвет за изменение и допълнение на Наредбата за дълготрайните командировки в чужбина. Това декларира министърът на културата Боил Банов в отговор на депутатско запитване за наредбата за дълготрайните командировки в чужбина, съобщи кореспондент на БГНЕС.

С плана бяха препоръчани промени в Таблицата за установяване на командировъчните пари във валута на чиновниците, командировани в чужбина при изискванията и по реда на наредбата, с което се променя систематичното място на длъжностите шеф на културен институт, заместник-директор на културен институти, завеждащ финансово-административна работа, помощник, шеф и счетоводител в културен институт.

Проектът бе върнат от Министерство на финансите с аргумента, че в Закона за държавния бюджет на Република България за 2017 година няма планувано нарастване на средствата за прехрана на българските културни институти в чужбина, заради което внасянето на нов план на Постановление следва да е обвързано с преструктуриране на централния бюджет, изяснява Банов.

Той прецизира, че без значение, че в изготвяните от Министерството на културата тригодишни бюджетни прогнози се обосновава нуждата от спомагателни средства за увеличение на възнагражденията на организациите, които не ползват делегирани бюджети, в т. ч. и на българските културни институти в чужбина, в Закона за държавния бюджет за 2018 година не е планувано такова нарастване. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР