С трима повече са първокласниците в Асеновград през новата учебна

...
С трима повече са първокласниците в Асеновград през новата учебна
Коментари Харесай

Първокласниците в Асеновград с трима повече от миналата година

С трима повече са първокласниците в Асеновград през новата образователна 2019 г./2020 година " Противно на общата наклонност за трайно понижаване на учениците в разнообразни общински учебни заведения в страната, в асеновградска община броят им пораства. Статистиката не е толкоз положителна, каквато беше преди 10-15 години, само че по всичко проличава, че община Асеновград има сериозна демографска даденост и резистентност ", разяснява пред публицисти наклонността за понижаване броя на учениците, кметът на Асеновград Емил Караиванов.
Във всички 12 общински учебни заведения за първи път прекрачиха учебния предел общо 528 деца. През предходната година първокласниците бяха 525. И през днешния ден най-вече те са в асеновградското ОУ " Петко Каравелов " - 103, следвано от ОУ " Никола Вапцаров " също в Асеновград - 71. На трето място по брой първолаци тази година е ОУ " Ангел Кънчев " в града с общо 62 деца, започващи своя път в учебно заведение.
Припомняме ви, че на юлската сесия на Общинския съвет в Асеновград бяха одобрени общо 20 маломерни паралелки, за което се постанова дофинансиране от бюджета на общината с съвсем 38 000 лв.. Целта е образователните занятия да продължат в такива класове без значение, че децата са под наложителния най-малко по брой. Общо учениците в Асеновградско са малко повече от 5 500. 250 от децата пък стартират за първи път посещаване на подготвителни групи. Подрастващите в Асеновград ще бъдат обгрижвани и обучавани от 515 учители и 136 души непедагогически личен състав.
Най-голям брой възпитаници има в СУ " Свети Свети Кирил и Методий " - над 1 000 , следвано от ОУ " Петко Каравелов " със 701 възпитаници. На трето място е СУ " Свето Княз Борис I ", в което тази образователна година ще учат 650 деца и младежи. Близо 1 900 на брой са децата, които ще посещават детските градини в общината. За тях ще се грижат 145 готови фрагменти и 132-ма души непедагогически личен състав.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР