С тригодишна забрана за дейност ще се санкционират бензиностанциите, извършили

...
С тригодишна забрана за дейност ще се санкционират бензиностанциите, извършили
Коментари Харесай

Бензиностанции с нарушения - 3 години под забрана

С тригодишна възбрана за активност ще се глобяват бензиностанциите, направили нарушавания - това плануват признати през днешния ден от държавното управление промени в т.нар нов закон за горивата. Този вид глоба ще важи както за записаните, по този начин и за ведомствените бензиностанции. Мярката дава опция за налагане на по-ефективен надзор и секване на практиките за основаване на кухи компании, разясни министърът на стопанската система Емил Караниколов. В същото време законът планува и някои облекчения в режима за регистрация. Така да вземем за пример от обсега на закона ще отпадне активността по краткотрайно предпазване и/или зареждане от аграрни собственик, ще се понижи изискуемия предел за капитал или активи, както и размера на обезпечението.

За мините също ще се създадат изключения – в тях ще може да има ведомствени обекти за зареждане, както и мобилни коли, които да зареждат от тях и да слизат в галериите.

Работата по закона стартира още предходната година и той породи напрежение в бранша. Комисия за защита на конкуренцията също излезе със мнение, че в предходния му тип той не взема решение казуса със сивата стопанска система. Затова договарянията с всички заинтригувани страни продължиха.

Спорен и обект на доизчистване остава към момента въпросът какви да са условията за регистрация. Трите разновидността са да остане настоящето условие за поръчителство от 500 хиляди лева Другите две са оферти на дребните търговци на горива – да се прави разбивка на оборота или гаранцията да е % от него. Друг миг, по който няма консенсус, е по отношение на наложителните възбраните. Големите търговци желаят да е неразрешено изцяло сипването на гориво в коли, с които се прави зареждане, а дребните – да се допусне опцията по закона за Данък добавена стойност, разясни министър Караниколов.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР